Pildid: Iisrael laseb Nepalist ära tuua surrogaatemade sünnitatud lapsed Iisraeli homodele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisrael laseb Nepalist pärast seal toimunud maavärinat ära tuua lapsed, kelle nepaallannadest surrogaatemad sünnitasid Iisraeli homomeestele.

Osa lastest, kelle seas oli ka enneaegseid, lennutati juba eile Nepalist Iisraeli, eadstab Daily Mail.

Möödunud laupäeval Nepali tabanud maavärina magnituud oli 7,8 ning ametlikel andmetel kaotas selles elu üle 4300 inimese.

Iisraeli õhujõudude lennuk transportis Nepali meditsiinilisi abivahendeid ja arste ning tõi sealt tagasi Iisraeli homode lapsed ja laste eest hoolitsevad nepaallannad.

Neid transportinud lennuk maandus Tel Avivi Sde Dovi lennuväljal.  

Iisraeli võimude teatel plaanitakse Nepalist ära tuua 25 surrogaatemade sünnitatud last.

Iisraeli homoperekonnad on seni valinud nepallannasid surrogaatemadeks, kuna Iisraeli seadused ei luba homopaaridel sellisel viisil lapsi saada. Surrogaatemasid võivad kasutada vaid heteroseksuaalsed paarid.

Üks neist Iisraeli homoisadest on Yossi Filiba, kes oli maavärina ajal Nepalis Katmandus, kuna ta tütar Naama oli just sündinud.

Tema ja veel mitmed Iisraelist pärit inimesed koos beebidega ootasid, et Iisraeli õhujõudude lennuk nad evakueeriks.

«Olud olid üsna karmid, sest puudus puhas vesi, süüa oli minimaalselt ning ei olnud elektrit. Osaajaliselt töötas generaator,» lisas iisraellane.

Filiba sõnul  on Iisraeli kodanikud Nepalis umbes üks kuu pärast lapse sündi ning siis lendavad koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles