Linnar Priimägi: President Ilvesel pole enam naistega asja, ei oma enda naisega ega kellegi teisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves 2014. aastal laulupeol Tallinna Lauluväljakul.
Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves 2014. aastal laulupeol Tallinna Lauluväljakul. Foto: Erik Prozes / Postimees

Linnar Priimägi pani Hannes Võrno saates «Õhtu» meie presidendi Toomas Hendrik Ilvese kiirelt ja armutult paika.

Priimägi: «See on ebaadekvaatne, mida ta teeb; ta on veidrik ja ülemaailmne narr!» 

TV3 vestlussaates «Õhtu» arutlesid imagoloog Linnar Priimägi ja suhtekorraldaja Ivo Rull, miks tekitavad president Toomas Hendrik Ilvese väljaütlemised arusaamatust. Stuudios läks tuliseks vaidluseks ning Priimägi süttis teemast niivõrd, et ei mallanud korralikult kaaskülalise mõtteidki kuulata, kritiseerides Ilvest järjekindlalt ja armu andmata.

Linnar Priimägi: Poliitikas ei ole Toomas Hendrik Ilves mitte mingisugune figuur, ei kodumaiselt ega ka rahvisvaheliselt. Probleem on psühholoogiline. Ta räägib selliseid lauseid, et ta ise ka ei tea, kuidas neid võidakse vastu võtta. See on ebaadekvaatse inimese käitumine.

Ta on inimene, kes räägib iseendaga. See on ebaadekvaatne, mida Ilves teeb. Ja ebaadekvaatsus tuleb sellest, et tal ei ole kellegagi rääkida. Inimene eksib pidevalt, sest ta räägib iseendaga peeglis.

Presidendil on ameerikalik arrogants ja see on presidendile kõlbmatu. Kõik peavad teda ka mujal maailmas veidrikuks. Ta on ülemaailmne narr.

Ma vaatan kuidas avalikkus tema väljaütlemistele reageerib. Avalikkus on segaduses. Ta justkui ei kuuluks meie hulka, ta ei esinda meie rahvast.

Hannes Võrno: Prantslastel on karm ütlus: «Otsi naist». Kui palju tuleb  president Ilvese käitumise tagant otsida naist, naise mõju talle?

Priimägi: Tema naist või?

Võrno: Üleüldse.

Priimägi: Minu arust pole tal enam naistega asja. Ei oma enda naisega ega kellegi teistega.

Põnevat diskussiooni Võrno - Priimägi - Rull president Ilvese teemadel vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles