Ilona Abdullajeva: karusnahast vestid on eesti naiste lemmikud nii jõulude, kui jaanipäeva ajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lumi on küll sulanud, kuid külmad põhjatuuled puhuvad endiselt. Nüüd on aeg kapist välja võtta üks korralik karusnahast vest.

Foto: Viktor Burkivski/ Erakogu

Uurisime meie tuntud köösnerilt, Ilona Abdullajevalt, milline karusnahast vest võiks iga naisterahva garderoobis olla.

Ilona: Tooksin välja mõned punktid, mis kõige enam vestidesse riietatud naisi ja neid ümbritsevaid inimesi rõõmsalt ahhetama panevad. Vähemalt minu praktikas.

1. Vest peab välja nägema elegantne ja kallis. Odav Hiina masstoodang ega kunstkarusnahk pole ilusad ega lisa šarmi.

2.  Kõige rohkem küsitakse ja hinnatakse kõrge kuningliku kraega veste, see on kaunis ja efektne krae, mida saab sättida eri asenditesse ning on vesti puhul nagu martsipanist roos kohupiimatordil.

3. Kellel natuke rohkem raha, eelistavad multifunktsionaalseid veste - lukuga ärakäivad varrukaid, kinnitusvahenditega ärakäiv krae ja kapuuts, mis võimaldab kauni vesti soovi korral muuta soojaks poolkasukaks ja seda aastaringselt kanda.

4. Pikem on ilusam, kui lühike. Nabani vestid pole eriti moes, pikemad lisavad naiselikkust ja efekti.

5. Kahe kuni kolme julge värvilahenduse ja erineva karusnaha kombineerimine on viimase aasta trend maailmas, mis jõudnud ka vaikselt konservatiivsete eestlasteni. Kui kasukad on meil endiselt vaoshoitumad, siis vestide peal elatakse välja kogu ekstravagantsuse ihalus.

Olles disaininud ja õmmelnud kaugelt üle saja vesti, olen märganud, et Eesti kliimas saavad neist paljude naiste lahutamatud lemmikud nii jõulude, kui jaanipäeva ajal, seega pole kindlasti tegu ebapraktilise rõivaga. Pigem vastupidi.

Lisan ka mõned julgemad näited oma loomingust:

Foto: Viktor Burkivski/ Erakogu
Foto: Viktor Burkivski/ Erakogu
Foto: Viktor Burkivski/ Erakogu
Foto: Viktor Burkivski/ Erakogu
Foto: Viktor Burkivski/ Erakogu

Vaata pildigaleriid ja videosid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles