Valges Majas avatakse pidulikult sooneutraalne tualettruum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia fotokunstnik Cristina Gugger nägemus wc potil istuvast USA presidendist
Itaalia fotokunstnik Cristina Gugger nägemus wc potil istuvast USA presidendist Foto: Cristina Gugger

USA president Barack Obama näitas taas oma sallivust seksuaalvähemuste suhtes. USA liidri põhitöökohal Valges Majas avati unisex-WC, mis on mõeldud neile, kes ei suuda oma sugu määratleda.

Esmakordselt Ameerika ajaloos avati Valges Majas sooneutraalne käimla.

Barack Obama üritab sellega ilmselt pöörata tähelepanu riigis vohavale diskrimineerimise probleemile, mille tulipunktis on just geid ja transseksuaalid. Unisex-tualetid ilmusid Valge Maja Eisenhoweri tiiba, kus töötab enamik USA valitsusest, kirjutab medikforum.

Sooneutraalne WC on mõeldud neile Valge Maja töötajatele ja külastajatele, kes ei ole veel otsustanud, millise soo nad on lõplikult nõuks võtnud valida või miks ka mitte neile,  kes usuvad, et emake loodus on nende soo suhtes teinud vale valiku.

«See järjekordne samm näitab meie presidendi sallivust igat sorti ja rahvusest inimeste vastu. Valge Maja ei diskrimineeri kedagi tema sooliste eelistuste pärast. Igal Ameerika Ühendriikide kodanikul on vabadus teha omad valikud,» ütles Valge Maja pressiesindaja Jeff Tiller.

Tualeti pidulik avamine toimub kolmapäeval pärast seaduse jõustumist, mis keelab geide ja transseksuaalide diskrimineerimise riigiasutustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles