Golfiliidu president Marko Kaljuveer: golf pole vaid rikaste lõbu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töörabajast golfipresident Marko Kaljuveer pühendab alale kogu oma energia
Töörabajast golfipresident Marko Kaljuveer pühendab alale kogu oma energia Foto: Margus Vilisoo

Telest tuntud kauaaegne spordiuudiste toimetaja ja erinevate võistluste kommentaator Marko Kaljuveer on eelmisest aastast Eesti Golfi Liidu, Eesti üha laieneva golfimaailma, president. Tema konkreetsus ja valmidus töötada 24 tundi päevas selle tuntust koguva spordiala heaks annab lootust, et golf võtab sisse koha teise ülipopulaarse mängu, jalgpalli, kõrval.

Oma intervjuus ajakirjale Golf ütleb värske president, et ta on ennekõike meeskonnamängija ning tahab häid plaane ja mõtteid koos teiste golfiinimestega ellu viia. Paljudelt erinevatelt telejaamadelt saadud õnnitlused sellesse ametisse valimise puhul lubavad loota, et Eesti golfi tegemised jõuavad kogu maailma meediasse.

Ka kodumaal on ta juba golfiteemat jõudnud viia kultuuriministeeriumi, olümpiakomiteesse ja riigikokku ning paika on pandud neli arengusuunda: golfi kui spordiala populariseerimine Eestis; tippudele kaasaaitamine; noorte golfarite toetamine; Eesti kui golfiturismimaa tutvustamine.

Foto: Margus Vilisoo

«Kui kõvasti ja ka teaduslikult tööd teha, siis pole ükski eesmärk võimatu, ka olümpiale pääs. Selge see, et tippgolfis on konkurents ülitihe, aga see ongi spordi mõte,» arvab Kaljuveer.

Golfipresident ütleb, et golf on suurte traditsioonidega väga põnev ja vaatemänguline spordiala, mida võivad harrastada igas vanuses inimesed. Praegu pannakse paika golfi arengukava 2020. aastani ja oluliseks peab golfi eestvedaja noorte kaasamist.

«Ma arvan, et tuleb olla nähtav, tuleb käia ka koolides oma alast rääkimas. Eeskujusid on vaja, sest noored tahavad olla kellegi moodi,» arvab Marko. «Panime eesmärgiks tõusta Eestis seitsme populaarsema spordiala hulka. See on päris reaalne.»

Golfiliidu president ütleb, et golf pole vaid rikaste lõbu. «Kindlasti nõuab iga spordialaga tegelemine raha, sest on vaja varustust osta, liikmemaksud maksta, osalemistasu jne. Lõpuks maksab ka sinu vaba aeg. Kõik on mõõdetav, oleneb, mida ise tähtsaks pead,» arutleb Marko.

Üks tema suurimatest eesmärkidest on golfivõistluste kajastamine meedias. «Minu eesmärk on golf veelgi nähtavamaks teha ja saada teleuudiste tavaliseks osaks. Suveks on plaanid juba paigas ja alustame koostööd TV3 «Seitsmeste uudistega,» tutvustab Kaljuveer. «Kindlasti võtan meedias golfiteemal sõna ja kui on soovi, siis kommenteerin näiteks koos Jaan Martinsoniga ka Eesti meistrivõistlusi. See oleks päris huvitav väljakutse.» Samas ei kavatse Marko hüljata oma senist armastust jalgpalli.

Golfiliidu president käis ka EASis oma plaane ja eesmärke tutvustamas ja sai turismiarendusekeskuse direktorilt Tarmo Mutsolt häid ideid. «Meie tunnuslause võiks olla välismaale: tule mängi golfi Eestis! Kõik Eesti väljakud ootavad mängijaid, ka Eesti riik võidaks sellest märkimiväärselt, sest golfiturism on maailmas suur äri. Siin on meil palju teha,» on Marko Kaljuveer golfi edukuses kindel. Ta toob välja mõned nimed, kellest me lähiajal seoses golfiga peaksime kindlasti kuulma: Mark Suursalu, Sander Aadusaar, Marten Palm, Martin Järve, Egeti Liiv, Joonas Juan Turba, Carl Enn Hellat jt.

«Igal juhul on täna Eesti golf heas seisus, sest meie tagala on väga hea ja nüüd tuleb luua neile ka vastavad tingimused,» on president optimistlik.

Ajakiri Golf on kõigile, kes peavad lugu kvaliteetsest vabast ajast, hindavad tervist ja sportlikku eluviisi, tahavad nautida kaunist loodust ning huvituvad golfist. Golf kirjutab kõigest, mis seotud kvaliteetse elustiili ja golfiga:  golf Eestis ja maailmas; harrastajad ja profimängijad; noored ja veteranid; väljakud ja klubid; treenimine, tehnika ja varustus; võistlused ja statistika; kogemused ja nõuanded nii spetsialistidelt kui ka entusiastidelt; toitumine ja psühholoogia; mood ja reisimine; teadlik elustiil ja kõik sellega seonduv.

Golf on saadaval suuremates müügikohtades ja Eesti golfiklubides. Tellija postkasti jõuab ajakiri Golf neli korda aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles