Dokumentaalfilm «Sipelgapesa» avab Lasnamäe hiiglasliku garaažikompleksi kireva varjuelu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Režissöör Vladimir Loginovi täispikk dokumentaalfilm «Sipelgapesa» piilub Lasnamäe hiiglasliku garaažikompleksi sisemusse
Režissöör Vladimir Loginovi täispikk dokumentaalfilm «Sipelgapesa» piilub Lasnamäe hiiglasliku garaažikompleksi sisemusse Foto: Plakat

Režissöör Vladimir Loginovi täispikk dokumentaalfilm «Sipelgapesa» piilub Lasnamäe hiiglasliku garaažikompleksi sisemusse, kus keeb vilgas, justkui teises paralleeluniversumis toimuv elu.

Nõukogude aja lõpus ehitatud garaažide kolosseum on tänapäeval kõike muud, kui lihtsalt autode hoidmise koht. Komplesis tegutseb saun, restoran ja isegi loomade kliinik. Kurioossuse tipuna on üks härra, olles naisega tülli pööranud, teinud oma garaažist korteri.

Lühinovellidest koosnev film jälgib, kuidas elavad tegelikult noorele Eesti Vabariigile jalgu jäänud vene kogukonna inimesed, kes pole sobitunud uude olustikku. Tragikomöödialikud lühijutud erinevatest inimsaatustest toovad vaatajani lihtsate vene inimeste igapäevaelu, millest suur osa möödub garaažis. Seal pidutsetakse, tutvutakse, räägitakse lugusi hiilgeaegadest, jagatakse muresid ja rõõme.

Foto: Kaader filmist

Omamoodi ajamasinana töötav kompleks pole viimase paarikümne aastaga midagi uuenduslikku toonud, seega viib ta meid paljuski 1980ndate lõpuaastatesse, vaid inimesed ise on vanemaks jäänud.

«Sipelgapesa» jõuab Eesti kinodesse alates 17. aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles