ELU24 LIVE/ Külas käis pop- ja rockmuusik Alen Veziko

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 26. märtsil käis ELU24 LIVE STUUDIO`s külas muusik Alen Veziko.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Alen Veziko loob ning esitab pop- ja rockmuusikat juba rohkem kui 15 aastat. Sel aastal ilmus tema neljas album, mis oli kannab nime «Sinu poole teel».

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kuna külmkapi võti oli kadunud, siis tuli uks lihtsalt lahti saagida.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kuna külaline jäi Elu25 Live`i pea kaks tundi hiljaks, siis jõudis Saagim ka väikese uinaku teha.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Õllepudeli võib avada ka kööginoaga...

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kellest me praeguse Eesti muusikataeva tähtedest ka ei räägiks, peaaegu alati tuleb tõdeda, et laulmisanne ilmnes neil juba lapsepõlves. Erandiks pole ka Alen Veziko, artist, kes on oma lauluga südameid soojendanud juba üle 15 aasta ning jätkab sellega tõusvas joones.

Oma esimesed laulud kirjutas Alen juba varastel kooliaastatel. «Need olid väga algelised katsetused,» arvab ta ise. Heliloominguga tegeleb tõsisemalt alates 16. eluaastast  ja praeguseks on kirjutanud umbes poolsada laulu, enamasti endale esitamiseks. Ta teeb oma lugudele nii sõnad kui viisi, seda kusjuures enamasti üheaegselt. «Kirjutan terve loo korraga, sest kui lugu pooleli jääb, siis ei lõpeta ma seda tõenäoliselt kunagi, välja arvatud mõned korrad, kui vanad asjad üle kuulan ja need hakkavad meeldima. Siis tuleb looming jõuga lõpuni suruda.»

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Aleni koorilauljannast ema Luule kirjeldab poega emotsionaalse ja hingelise lapsena, kes armastab loomi ja loodust. Hiljem on meedias kirjutatud sellest, kuidas laulja leidis kodu hüljatud kassile.

«Üsna varakult hakkas ta puhtalt laulma ja kaheselt laulis tol ajal tuntud «Horoskoobi» laule. Alen armastas klaveril klimberdada oma viisikesi, endal nina vaevu klahvideni ulatumas,» meenutab Vanemuise teatris töötav ema.

Koolis mängis Alen orkestris ja õppis erinevaid pille. Sinna juurde käis alati laulmine ja esines ta juba lasteaiast saati. Laste muusikakool jäi tal küll lõpetamata, aga andis tugeva aluse edaspidiseks klaverimänguks. Tartu Tamme gümnaasiumi muusikaklassis õppinud Alen mängib lisaks klaverile ka kitarri, saksofoni ja fagotti. «Kui ma laule kirjutan, istun klaveri taga, mis on minu jaoks sügava tähendusega pill,» räägib Alen oma eelistusest.

Oma esimese bändi lõi ta juba 6 klassis. «Selleks, et jõuda Nokia kontserdimajja, tuli minul käia läbi kogu see teekond alustades garaažist, pubidest ja pulmadest. Mingil hetkel sai esinetud kruiisilaevadel ja siis tulid esimesed kontserdid.»

Muusiku kohta loe lisaks SIIT!

Foto: Ardo Kaljuvee

Vaata järele, mis saates toimus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles