Video! Soome vaimse puudega eurolaulikud annavad sulle head nõu

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomet esindab 2015. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Viinis vaimse puudega meestest koosnev punkbänd Pertti Kurikan Nimipäivät ehk PKN
Soomet esindab 2015. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Viinis vaimse puudega meestest koosnev punkbänd Pertti Kurikan Nimipäivät ehk PKN Foto: Reporter.ee

Soomet esindab 2015. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Viinis vaimse puudega meestest koosnev punkbänd Pertti Kurikan Nimipäivät ehk PKN.

Foto: Reporter.ee

2009. aastal arengupeetusega inimestele korraldatud Kultuuritoas sündinud bändi nelja meest ühendab armastus muusika vastu. Nende lood räägivad peamiselt igapäevastest rutiinsetest toimingutest, mis inimeste vaba vaimu oma raudsetes ahelates hoiavad.

Sami Helle - PKNi bassimees: Viini minek on meie jaoks väga suur samm edasi, sest seal saab olema väga palju inimesi. Kui me võidame, siis võidame, eks näis. Kui kaotame, siis kaotame, aga lõbus saab meil igatahes olema.

Meeste eurolugu «Aina mun pitää» on kõigest poolteist minutit pikk. Esitajate endi sõnul on tegemist tõelise punkhümniga, mis räägib argipäevast ja rängast tööst. Bändimehed paluvad, et nende poolt hääletataks nende muusika, mitte kaasatundmise pärast.

Sami annab ka nõu endas kahtlejatele: Endasse peab uskuma, sest see on kõige tähtsam asi. Kui usk puudub, siis sa ei saavuta midagi. Kui sa tahad olla muusik, siis järgi oma unistust. Kui tahad olla poliitik või kes iganes, siis lihtsalt järgi oma unistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles