Marko Reikop küsis Edgar Savisaare pojalt, kas ta isalt rihma ka sai

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Savisaar Ringvaates
Erki Savisaar Ringvaates Foto: ERR

«Ringvaate» saatejuht Marko Reikop intervjueeris täna Edgar Savisaare poega Erki Savisaart, kes sai riigikogu valimistel ligi kaks tuhat häält. Küsimused muutusid intervjuu lõpuks üsna isiklikuks. 

Marko Reikop: Kuidas te, puhtinimlikult, tunnete end selles küsimuses, et Edgar Savisaare kohta räägitakse avalikkuses pigem halba? 

Erki Savisaar: Seda alusetut laimu on väga kurb vaadata, aga selline see poliitiline ladvik meil täna on ja midagi ei ole teha. Teeme oma tööd, et see tulevikus muutuks.

Reikop: On sellele lootust?

Savisaar: Lootust on alati.

Reikop: Kui suur on tõenäosus, et Erki ja Edgar Savisaar hakkavad koos riigikogus istuma?

Savisaar: Seda peate tema käest küsima. Ma usun, et ta on oma otsuse teinud, aga ta ütleb seda siis, kui selleks on õige aeg.

Reikop: Küll aga istub tõenäoliselt riigikogus Vilja Savisaar-Toomast, kes ei ole teile ka võõras inimene. 

Savisaar: Võõras ei ole, aga kas ta sinna istuma tuleb, seda me alles näeme. See selgub lähinädalate jooksul. 

Reikop: Kuidas teil suhted muidu on? Vilja Savisaar oli ju teie isa abikaasa kümnendi. Missugused on teil praegused suhted Vilja Savisaarega?

Savisaar: Me saame hästi läbi. Ei ole küll sellised igapäevased sõbrad, aga kui kohtume, siis on alati millestki rääkida.

Reikop: Mingit vaenu teie vahel ei ole?

Savisaar: Ei, mingit vaenu ei ole.

Reikop: Milline isa Savisaar oli? Kuidas ta teid kasvatas? Kui te laps olite, siis oli ta kusagil barrikaadidel pidevalt?

Savisaar: Nii ta oli ja peale Vilja on tal neid naisi teisigi olnud ja ma ei saanud sugugi kõik need aastad tema kõrval olla.  Selles suhtes, ma ei oska öelda... Isa nagu isa ikka. Teist ei ole olnud, nii et ei oska paremat ka soovida.

Reikop: Temast räägitakse kui autoritaarsest juhist. Kas ta isana on saanud ka oma autoritaarsust teie peal rakendada? Rihma olete saanud?

Savisaar: Ei, ta pigem ikkagi annab selliseid suunavaid nõuandeid ja laseb ise otsustada. Sellist asja ei ole olnud, et ta ütleb, et sa pead niimoodi tegema, või muidu! Alati kõik on saanud ise otsustada ja valida, mida nad teevad ja kuidas.

Vaata intervjuud ETV veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles