Pildid: Femeni paljarinnaline protest «Zuckerberg ära näpi mu rinnanibusid»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Grupeeringu Femen aktivistid korraldasid paljarinnalise demonstratsiooni eile Hispaanias Barcelonas toimuva nutitelefoni ja sotsiaalmeedia konverentsi Mobile World Congress ajal.

Selle kongressi peaesinejaks on Facebooki asutaja Mark Zuckerberg, edastab The Local.

Paljaste rindadega naised olid oma kehale kirjutanud Facebooki reegleid kritiseerivaid loosungeid nagu «Censored for Feminism» (Feminismi tõttu tsenseeritud).

Veel nägi naistel loosungeid nagu «Facebook sexism is one of our terms and conditions» (Facebooki seksism on üks meie nõudmisi) ja « Zuckerberg get off my nipples» (Zuckerberg ära näpi mu rinnanibusid).

Femenit tuntakse paljaste rindadega protestidest. Hiljuti protesteerisid sellesse ühendusse kuuluvad naised Hispaania parlamendi ees uue loata protestimise  trahvimise seaduse ning selle vastu, et Facebook blokeeris nende palja ülakehaga fotod.

Femeni naiste sõnul püüavad nad oma protestidega kaitsta naiste õigusi.

Barcelonas aset leidnud protest langes ajale, mil Zuckerberg pidas konverentsikesuses kõne mobiilitööstuse, interneti ja sotsiaalmeedia tuleviku teemal.

Nutitelefoni kongress kestab kuni 5. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles