Mees kutsub inimesi Galojani toetama: Anna-Mariaga toimuv on jõhker ebaõiglus! Kirjutage talle!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tema on staarpoliitik Anna-Maria Galojani südame võitnud rüütel Londonist - Tristan Jervis
Tema on staarpoliitik Anna-Maria Galojani südame võitnud rüütel Londonist - Tristan Jervis Foto: Erakogu

Tristan Jervis, kes tegi mullu jaanuaris Facebookis avalikuks oma suhte Anna-Maria Galojaniga, kutsub inimesi vangi pistetud meediatähte toetama.

«Anna-Mariaga toimunu on häbiväärne võimu kuritarvitamine. Ainus, mida ta tegi, oli Eestis vohava korruptsiooni paljastamine, kuna Eesti inimesed väärivad valitsust, mis on demokraatlik ja avatud - nad väärivad valitsust, mis on läbipaistev, mis ei ole korrumpeerunud ja mis ei kuritarvita inimõigusi,» kirjutas Jervis laupäeval Facebookis avaldatud postituses.

«Kahjuks tegutseb Eestis korrumpeerunud valitsus, mis jätkab inimõiguste kuritarvitamist ja mille üle omavad kontrolli varjatult ja isegi avalikult Nõukogude ajast pärit KGB-stiilis kommunistid, kes on korrumpeerunud ja kes rikuvad inimõigusi oma jõledate KGB tavadega ja kes sisimas jälestavad Lääne stiilis demokraatlikke tavasid,» seletab Jervis.

Mehe sõnul karistati Anna-Mariat selle pärast, et «ta kehastab kõike, mida nad ise ei ole».

«Lugematul arvul eestlasi ja britte, sealhulgas kasvav hulk poliitikuid, on selle jämeda ebaõigluse pärast šokeeritud ja vihased,» väidab Jervis. 

Mees kutsub kõiki Galojanile vanglasse toetavaid kirju kirjutama: «Saatke mulle Facebooki sõnum ja ma annan teile tema vangla-aadressi. Mida rohkem toetust saame talle avaldada, seda kergem on tal praegusel raskel ajal.»

MTÜ Eesti Euroopa Liikumise eksjuht Anna-Maria Galojan mõisteti süüdi ligi 60 000 euro omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Kohus karistas teda ühe aasta ja kümne kuu pikkuse vangistusega, millest ta pidanuks vanglas kohe ära kandma viis kuud.

Vastavalt kohtumäärusele pidanuks Galojan tulema vanglasse karistust kandma hiljemalt 2012. aasta 7. veebruari hommikul, kuid seda ta ei teinud. Justiitsministeerium väljastas Galojani kohta Euroopa vahistamismääruse 2012. aasta veebruaris, kuna naine hakkas omastamise ja võltsitud dokumendi kasutamise eest määratud vanglakaristuse kandmisest kõrvale hoidma ja pages Londonisse.

Briti kõrgem kohus otsustas jaanuari lõpus Galojani viimast palvet mitte arvesse võtta. Galojan kaebas Eestile loovutamise otsuse edasi kaks korda. Kehtiva seaduse kohaselt ei saa Galojan Suurbritannias redutatud aastate eest lisakaristust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles