ELU24 LIVE/ Külas on Eesti kantri kuninganna Airi Vipulkumar Kansar

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 live jätkab vahva saatega neljapäeval, 12.veebruaril kell 14.00, kui külas on Eesti Laul 2015 poolfinaali jõudnud kantrimuusika kuninganna Airi Vipulkumar Kansar. Saadet juhib värvikas Elu24 peatoimetaja Anu Saagim.

Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Airi Viil sündis 08.11.1977 Tallinnas, Eestis. Muusika pakkus huvi Airile juba lasteaias, kus ta kindlameelselt ka oma kaaslastele teatas, et temast saab suureks kasvades laulja. Muusikahuvi kujundas kindlasti ka Airi muusikaarmastajast isa (Alar Viil) vinüülplaadikogu, mida isa pidevalt täiendas, olles meremees ja tuues väärtmuusika materjali Inglismaalt.

Õppides esimeses klassis, kutsuti Airi laulma Ellerheina populaarsesse tütarlaste koori, kus ta laulis 4 aastat.

Olles 6. klassis, osteti Airile tema esimene kitarr, mis maksis 53 rubla. Seitsmendas klassis liitus Airi muusikaklassiga ja läks ka eraõpetaja juurde klassikalise kitarritunde võtma. Airi pidas kitarriõpetaja juures vastu 2 aastat, siis mõistis, et ta ei taha klassikalist kitarri mängida, vaid tahab lihtsalt ennast kitarriga laulmisel saata.

12. klassis tutvus Airi oma esimese abikaasaga, kelleks oli Alar Ojamets ja kes oli ühtlasi ka trummar oma bändis. Tasapisi hakkas Airi seal bändis kaasa lööma. 12. klassi lõppedes, Airi abiellus Alariga ja temast sai Airi Ojamets. Neile sündis ka ühine poeg- Oliver Ojamets.

Foto: Mihkel Maripuu

Airi esimene ametlik bänd kandis nime V8 (Ameerika võimsate V8 mootoritega autode järgi, kuna muusikastiil oli ka ameerikalik) V8-s mängis 4 inimest- Airi Ojamets (laul), Alar Ojamets (trummid), Tamur Marjasoo( elektrikitarr) ja Jüri Roosa( basskitarr).

V8 koosseis muutus kiirelt. Tamur Marjasoo asemele tuli Aivo Vahemets ja uue kosseisuga salvestati esimene demo kolme cover-lauluga, et saada Tallinna pubidesse tööd.

Kantrimuusikaansamblis Los Desperados koosnes kolmest mehest, kelleks olid Ivar Kannelmäe (kitarr ja laul), Pikk alias Toivo Nilson (basskitarr ja taustalaul) ning Dmitri Dmitrenko, hüüdnimega Dimka (trummid).

 Esimene ülesastumine koos Los Desperadosega oli Guitar Safaris, 14.Septembril 1997. aastal. Los Desperados saavutas kiirelt tuntuse Eestis ja käidi esinemas mujalgi- Leedus, Lätis, Soomes, Rootsis ja Saksamaal.

1998.a suve lõpul saavutas Airi palju tähelepanu Eestis ka sellega, et tal õnnestus koos viibida selliste suurte muusikamaailma tegijatega, nagu seda oli The Rolling Stones, kes olid Eestis andmas oma kontserti seoses maailmaturneega «The Bridges of Babylon». Airil õnnestus nendega koos olla 2 päeva.

Airi ansambli Los Desperadose kaks kõige tuntumat lugu on «Give, Give, Give», mille tegi valmis neile sõber-muusik-lugudevalmistaja Dallas Wayne ja «Nothing To Do With You».

Vahepeal toimusd Airi elus suured muudatused. Airi lahutas Alarist. Mõni aeg hiljem tutvus Airi mehega, kellest sai tema uus partner ja elukaaslane- Indrek Hinno. Neile sündis ka ühine poeg- Silver Hinno.

Ansambliga Los Desperados jäi esinemisi vähemaks ja Airi hakkas kaasa lööma ka muudes projektides. Airi & Snake (koondnimetusega The Serpent Year), Airi & In-Mail, Chicken`Band, The Tritones( 50-ndate stiil ehk Rockabilly), erinevad laulud ja duetid erinevatele plaatidele, nt. duett koos Ivo Linnaga, Koit Toomega, Erich Kriegeriga, Kaidi Feldmanniga.

2002. aasta kevadel kutsuti Airi laulma ansamblisse NightStar, kelle peamiseks esinemispaigaks on Tallinki laevad. NightStari Koosseisu kuulub nüüd 6 liiget- Airi Ojamets ( laul ja rütmikitarr), Jaan Killing ( laul ja löökpillid), Toomas Vanem ( laul ja soolokitarr), Agu Kotkas ( taustalaul ja basskitarr), Runno Tamra alias John ( laul ja klahvpillid)ja Jüri Mazurtshak (laul ja trummid).

2004. aastal osales Airi esimest korda sooloartistina Eesti Eurovisiooni lauluvõistlusel, looga «I Wanna Stay», mille autoriks oli Raid Liiver.

2005. a. osales Airi Eesti Eurovisioonil lauluga «Dream In A Dream». Lugu saavutas palju populaarsust ja sellele tehti ka eestikeelne tekst, nimega «Lõunamaa Öö».

2007. aastal reisis Airi esimest korda Indiasse, tähistamaks oma 30. sünnipäeva ja tegemaks muusikavideot laulule «Monsoon» (autor Raid Liiver).

Reis Indiasse tõi kaasa palju muutusi Airi ellu. Airist sai taimetoitlane, hakkas lugema palju raamatuid ja uurima elu ja surma müsteeriume ning üldse tegelema igasugu vaimsete praktikatega.

2009.a tegi Airi suure muutuse oma elus. Airi läks ära Indreku juurest ja hakkas elama väikeses 2-toalises üürikorteris. Suhe oli juba mõnda aega mõraline ja valuline, seega tuli teha raske otsus. Airi alustas oma elu nullist. Kogu see protsess ei olnud kerge, polnud oma kodu, polnud ka kuudeks tööd. Algul tuli isegi põrandal magada mõnda aega. Airi tegeles jätkuvalt oma vaimsete praktikatega, et tugev olla ja hakkama saada.

2010.a kevadel hakkas Airi Tallinki kruiisilaevadel tööle trubaduurina, ehk siis muusikuna, kes laulab ja saadab end kitarril. Jätkus töö ka NightStariga. Vahel harva ka Los Desperadosega.

Finantsolukord oli parem ja Airi kasutas oma kokkukogutud raha India reisideks, et taas end täiendada eneseabi teemadel.

Foto: Kanal 2

2012 aasta 2. juunil tutvus Airi interneti teel oma Indialasest unistuste mehega, kelleks oli Vipulkumar Kansar ja esimest korda kohtuti silmast-silma 14. detsembril 2012 a. Indias, Delhi lennujaamas. 23.detsembril 2012 a. abiellusid Airi ja Vipulkumar viimase kodukohas Dahodi linnas, Gujarati osariigis, Indias ning Airi Ojametsast sai nüüd ametlikult Airi Vipulkumar Kansar.

29.mail 2013 jõudis Vipulkumar Eestisse ja sellest saadik elab õnnelik paar koos Eestis.

21.04.2014 sündis neile nende ühine poeg - Aryan Vipulkumar Kansar.

Foto: Mihkel Maripuu

Airi naudib pereelu ja vahetevahel teeb bändi ka, sedapuhku maapeal ja oma kantriansambliga Airi & BARN BROTHERS. See bänd on välja kasvanud Los Desperadosest ning lisandunud on mõned uued liikmed.

Airi jõudis 20 poolfinalisti sekka Eesti Laul 2015 lauluvõistlusel lauluga «Saatuse Laul».

Foto: Mihkel Maripuu

Saatejuht Anu Saagim tänab rõivabrändi LINDEX!

Kuldsete tattoodega kaunistas Anu kuldnetattoo.ee

Vaata meeleolukat videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles