Ülemiste keskuses avatud fotonäitus «Elu kahe maailma piiril» uurib Lõuna-Eestit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskuses avatud fotonäitus «Elu kahe maailma piiril» uurib Lõuna-Eestit
Ülemiste keskuses avatud fotonäitus «Elu kahe maailma piiril» uurib Lõuna-Eestit Foto: Jarek Jõepera

Eelmisest nädalast on Tallinnas Ülemiste keskuses avatud Lõuna-Eesti fotonäitus «Elu kahe maailma piiril», mis esitleb fotograafide Jarek Jõepera ja Silver Kommusaare temaatilisi pilte.

Fotonäitus kutsub huvilisi tutvuma Lõuna-Eestiga – piirkonnaga, kus leidub ettevõtmisi, mis kasutavad tavapärasest erinevaid lahendusi ja edendavad jätkusuutlikku eluviisi. Ühtlasi tutvustab näitus Lõuna-Eestit kui piirkonda, mis pakub aastaringi mitmekülgseid võimalusi aktiivseks puhkuseks väga erinevate huvidega inimestele.

Lõuna-Eesti fotonäitus, mis sündis koostöös ajakirjaga National Geographic Eesti, on avatud Ülemiste keskuses märtsi lõpuni.

National Geographic Eesti peatoimetaja Erkki Peetsalu ütles näituse fotovalikut kommenteerides, et Lõuna-Eesti loodus, vahelduv maastik ning rikas pärandkultuur pakuvad aktiivse puhkuse huvilisele lugematuid võimalusi seiklusteks ja põnevateks kohtumisteks.

«Jarek Jõepera fotod avavad vaid väikest osa neist võimalustest ning emotsioonidest, mida Lõuna-Eestil on pakkuda,» lausus Peetsalu.

Silver Kommusaare fotode puhul tõi Peetsalu välja, et pildile on jäänud need nutikad tegemised, mis on sündinud traditsioonilise eluviisi, esivanemate tarkuse ja tänaste tehnoloogiate ühendamisel ning mis võimadalavad kohalikul elanikul ennast teostada, tulu teenida ning peale kauba veel ka maailma parandada.

Näitus on üks osa Lõuna-Eestit hõlmavast projektist «Elu kahe maailma piiril», mille raames paigutati 2013. aasta suvel avastamist väärt paikadesse National Geographicu suured kollased aknad. Tegemist on kuue Lõuna-Eesti maakonna ühisprojektiga, mille algatsid kohalikud Leader tegevusgrupid koos ajakirjaga National Geographic Eesti.

Lisaks seni avaldatud  kahele marsruudikaardile – kulutuuri- ja ajaloohuvilisele ning aktiivse puhkuse ja looduse huvilisele – ilmub märtsikuus innovatsioonimarsruut, mille abil on võimalik tutvust teha Lõuna-Eesti innovaatiliste ja jätkusuutlike väikeettevõtete ning ettevõtmistega.

Enne Lõuna-Eestisse tulekut tasub huvlisel kindlasti külastada «Elu kahe maailma piiril» veebikodu www.visitsouthestonia.com ning soetada ka Lõuna-Eesti lugude ja heade pakkumiste raamat, mida on võimalik osta muuhulgas Rahva Raamatu Tallinna ja Tartu poodidest ning Lõuna-Eesti Selveritest ja turismiinfokeskustest. Raamatus on avaldatud ka Lõuna-Eestit käsitlevad materjalid, mis on siiani ilmunud ajakirjas National Geographic Eesti (vt www.national-geographic.ee).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles