GALERII! DocPoint 2015 sai avapaugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 28. jaanuaril algas järjekorras kuues dokumentaalfilmide festival DocPoint Tallinn, mis toob ka seekord publikuni maailma dokiparemiku. Festival on tänavu päeva võrra pikem, kestes kolmapäevast pühapäevani ja mahutades kavva 40 filmi. Kolmapäevaseks avafilmiks oli värskelt taasavatud kinos Kosmos esilinastunud "Kristus elab Siberis".

Festivalil on seekord kavas lausa neli uut eesti filmi, mille esilinastused on ära jagatud nelja festivalipäeva vahel.

Foto: Viktor Burkivski

Arbo Tammiksaare ja Jaak Kilmi (pildil) "Kristus elab Siberis" räägib vissarionlaste kogukonnast Siberis, kes on koondunud Kristuse taaskehastuse Vissarioni ümber, Madli Lääne delikaatne “Vaikuse kutse” viib meid nelipühilastest vaegkuuljate misjonäride maailma, Mart Tanieli ja Priit Pääsukese “Impromptu” otsib loomingu ja inspiratsiooni vaba vaimu ja Jaak Kilmi lühidokk “Prügi mahapanek keelatud” näitab ühe aianduskooperatiivi elu Riias.

Foto: Viktor Burkivski

Ingrid Peek ja Indrek Vaheoja R2st

Üheks läbivaks teemaks selle aasta DocPointil tundub olevat armastus ning selle võimalikkus kaasaja maailmas.

Armastust otsivad teaduslikul meetodil IT-mehed Tonislav Hristovi filmis “Armastuse insenerid”, Christian Frei “Unetus New Yorgis” analüüsib lahkumineku olemust ja mõju inimesele, Lia Jaspersi “Pane mind paari!” aga räägib kosjasobitamise eripäradest ja võimalustest maailma eri nurkades. Armastuse teemaga on üht või teistviisi seotud veel paljud filmid programmis.

Foto: Viktor Burkivski

Mitmed selleaastased tõsielufilmid on seotud Ameerikaga ja sealse pidevalt muutuva argipäevaga. Debra Graniki (“Winter’s Bone”) “Hulkuv koer” näitab Ameerika väikelinna täna läbi Vietnami veterani ja tsiklirokkari pilgu, “Sõjast ja inimestest” (EFA parima doki nominent) tegeleb sõjast naasnud Ameerika sõdurite traumadega, “Citizenfour” toob päevavalgele Edward Snowdeni paljastusoperatsiooni NSA vastu ja kandideerib parima doki Oscarile, ning “Bronx Obama” näitab Obama teisiku elu professionaalse jäljendajana.

Foto: Viktor Burkivski

Kuumadest teemadest räägivad veel vene seksuaalvähemuste olukorda käsitlev “Lapsed 404”, Ukraina sündmusi läbi lühikeste dokk-esseede vahendav “Euromaidan”, Süüria genotsiidi halastamatu päevaraamat “Hõbevesi, Süüria autoportree” ning eriseansina DocPoint Tallinnal linastuv 2006. aasta dokfilm “Charlie Hebdo. Kõige satiirilisem väljaanne”, mis näitab poliitilise huumorilehe Charlie Hebdo toimetuse igapäevatööd veidi vähem kui kümme aastat enne hiljutisi traagilisi sündmusi.

Foto: Viktor Burkivski

Tõnu Pedaru, DJ P Julm ja Yoko Alender

Ja nagu alati, on DocPointi keskmes ennekõike inimesed. Kavas on portreefilmid James Brownist, Lionel Messist ja kunstivõltsija Wolfgang Beltracchist, ning inimeste lugusid Aafrikast (“35 lehma ja Kalashnikov”, “Elevandi unenägu”), Aasiast (“Jalutuskäik vee all”) ja Okeaaniast (“ThuleTuvalu”).

Foto: Viktor Burkivski

Tuuli Koch ja Anu Saagim

Laupäeva päeval toimub ka traditsiooniks saanud meistriklass. Seekordseks külaliseks on Soome poliitiline dokitegija Reijo Nikkilä, kes näitab oma filme "Augustiputš" ja "Praha 21.8.1968" ning räägib oma elust ja loomingust.

Foto: Viktor Burkivski

DocPoint Tallinna piletid on saadaval kõikides Piletilevi müügipunktides ning loomulikult saab sissepääsu lunastada kinodes enne seansi algust.

Programmiga saab tutvuda www.docpoint.ee

Vaata pildigaleriid ja videot DocPoint`i avamiselt kinos Kosmos!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles