Lauljatar Renate andis välja oma esimese luulekogu nimega «Elumäng»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Renate andis välja oma esimese luulekogu nimega «Elumäng»
Lauljatar Renate andis välja oma esimese luulekogu nimega «Elumäng» Foto: promo

Lauljataril ning laulude kirjutajal Renate Salustel ilmus esimene luulekogu, mis kannab pealkirja «Elumäng».

Renate rääkis Tre.ee muusikauudistele, et: «Luulekogus on kokku 35 luuletust ning sinna on koondatud valik minu viimase nelja aasta loomingust. Paljud mu laulud saavad alguse just sõnadest, kuid siiski jääb palju loomingut ka sahtlipõhja. Olengi siia luulekogusse koondanud loomingu valdavalt tekstidest, mis avalikuse ette jõudnud pole.»

Oma luulepisiku on lauljanna saanud oma emalt, kes tänaseks juba kaks luulekogu ka avaldanud on.

«Esimesed kirjutised tegin ma ise juba umbes kaheksa aastaselt, kuid intensiivsemalt hakkasin kirjutama siis, kui sain võimaluse oma laule ka stuudios salvestada - see oli justkui tõukeks,» lisas lauljatar.

Küsimusele, mis teemad teda enim puudutavad ning mis omakorda kirjutama panevad, vastas Renate: «Viimasel ajal olen näiteks palju kirjutanud talvest, jõuludest, kuid enamasti panevad erinevad tunded, mis tahavad välja saada, mind kirjutama.»

Kas Renate peab ennast lauljatariks, poetessiks või hoopis laulvaks poetessiks?

«Kuna kirjutan oma laulud ise, siis kindlasti koguneb ka edaspidi sahtlisse palju materjali, mis jäävadki luuletusteks, seega ei välista ma, et kunagi veel mõne luulekogu välja annan. Südamele kõige lähedasem on aga laulmine ning laulude kirjutamine, seega rohkem näen end lauljana, kuid kuna need kõik asjad on omavahel seotud, siis vast olen ka natuke poetess.»

Renate luulekogu «Elumäng» on müügil üle Eesti Apollo raamatukauplustes ning internetis www.apollo.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles