Argo Ader spekulatsioonidest: see on absoluutne absurd, et peaksin rikastuma oma lapse arvelt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ader "Ringvaates"
Argo Ader "Ringvaates" Foto: ERR

Kulturist Argo Ader, kelle poeg Jarmo sattus Tais raskesse õnnetusse, nimetas meedias levivaid spekulatsioone absurdseteks.

«Infosulg on suur ja keelebarjäär on meeletu, et üldse saada teada, mis hetke seis on ja mis meid ees ootab. See oli kõik tundmatus, me ei teadnud mitte midagi,» rääkis Ader «Ringvaatele» antud intervjuus Tais toimunust. «Kogu see protsess oli meeletus kiiruses. Jarmo on noor, tugev, elujõuline... Ma arvan, et elutahe oli põhjuseks, miks ta nii kiiresti sellest välja tuli.»

Aderi sõnul hakkas ta pärast õnnetust 2. novembril uurima, kas pojal on kindlustus, mis aga kohe ei selgunud. See tekitaski suurt hirmu, kuna ta oli vennalt kuulnud, et Tais haiglas tuleb iga sammu eest maksta ja kõik võib minna väga kalliks.

«Tol hetkel, kui ma Eestist ära sõitsin, ma selle peale ei mõeldnudki. See idee [annetuste kogumine] tuli venna poolt,» sõnas Argo.

Häid inimesi oli palju ja Aderi kontole laekus ligi 20 000 eurot. Hiljem selgus, et Jarmol siiski oli kindlustus 30 000 eurole.Seetõttu hakkasid inimeste seas peagi levima kahtlused, mis täpselt juhtus ja kas raha ikka oli vaja.

«Tai ei ole Eesti, kus on igal pool internetiühendused. Olime kaheksa päeva haiglas, kus polnud mingit internetiühendust. Too hetk ei saagi sa informatsiooni nii jagada, nagu Eesti meedia nõudis seda meie käest. Võibolla oleks pidanud PR-inimese kaasa võtma sinna... Tol hetkel tahtsime pakkuda lähedust pojale, kes kõige rohkem seda vajas.»

«Haiglaarve oli esialgu antust poole suurem. Esimesel päeval, kui me sinna jõudsime, ei tuldud rääkima, et kuidas poisil läheb, vaid visati esimene arve pihku ja öeldi, et see tuleb ära maksta kohe.»

Osadele annetajatele on ta raha tagasi andnud ja osad pole seda küsinud. 

«Ma olen kiiresti arvutused teinud, et oleme umbes 300 inimesele, kes on soovi avaldanud, selle tagasi maksnud. Ligi 300 inimest on mulle Facebooki või meilile saatnud teate, et nad ei taha raha tagasi, vaid tahavad, et see läheks Jarmo taastusraviks.»

«Mõtlemisianet palju. Võibolla ma tegin liiga kiiresti otsuseid. Võibolla oleks pidanud natuke ootama. Aga too hetk, kus minu maailm varises kokku, tol hetkel tundus see õige otsus. Aga erinevad spekulatsioonid on täiesti arusaamatud.» 

Vastus küsimusele, kas Argo Ader valetas, oli järgmine: «Argo Ader ei valeta. See on absoluutne absurd, et peaksin rikastuma oma lapse arvelt. Et välja mõelda see, et ta oli koomas, ja läbi eetri...»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles