Metsatöll tähistab 10 aasta möödumist legendaarse «Hiiekoda» sünnist

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rokenroll ja Metsatöll: turvamehed Metsatöllu kontserditel higiseks ei lähe, küll aga bänd. Pildil vasakult: Lauri Õunpuu, Markus Teeäär, Marko Atso ja Raivo Piirsalu.
Rokenroll ja Metsatöll: turvamehed Metsatöllu kontserditel higiseks ei lähe, küll aga bänd. Pildil vasakult: Lauri Õunpuu, Markus Teeäär, Marko Atso ja Raivo Piirsalu. Foto: Metsatöll

Metsatöllu “Hiiekoda” album ilmus 2004.a sügisel ja oli esimene oluliseim metalalbum, mille võtsid omaks ka mitte metalmuusikaga igapäevaselt kokkupuutuvad muusikasõbrad.

“Lahinguväljal näime raisk!” kujunues peale Hiiekoda albumit Eestis lausa käibefraasiks. Kõik raadiod leierdasid “Saaremaa vägimees” singlit. Üle 10 000 koopia on Hiiekoda albumit tänaseks müüdud. See on number, milleni on jõudnud ilmselt väga vähesed popmuusika albumid taasiseseisvunud Eestis.

Samuti oli lausa legendaarne “Hiiekoda” albumi esitluskontsert Rock Cafes, kus piletit osta soovinud inimeste järjekord ulatus lausa Statoili bensiinijaamani ning sajad inimesed jäid sootuks uksetaha. Sel laupäeval, 22.novembril on aeg tähistada selle märgilise albumi ilmumist suurejoonelise kontserdiga Rock Cafes.

Foto: Albert Sillaste

Bändi trummar Marko Atso lubab ette mängida otsast lõpuni terve Hiiekoda albumi ja lisaks kuu aega tagasi lõppenud USA tuuri kava, kus lood peamiselt kahel viimaselt albumilt. Kindlasti tulevad ettekandele just Hiiekoda albumilt hittitdeks saanud “Sõjahunt”, “Saaremaa vägimees” ja “Lahinguväljal näeme, raisk!”.

Kontserdil löövad kaasa lätlaste metali au ja uhkus Skyforger ning meie oma Tharapitha.

Metsatöll on nüüdseks 15 aastat tegutsenud Eesti raskemuusika lipulaev. Tänaseks 7 stuudioalbumit ja 2 DVDd välja andnud bändi võib vabalt pidada ka üheks Eesti muusika tuntumaiks ekspordiartikliks terves maailmas. Mitmed Euroopa ja Põhja-Ameerika kontserturneed on kahtlemata kinnituseks asjaolust, et Metsatöll on armastatud ja oodatud artist ka väljaspool Eestit.

Piletid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides hinnaga alates 10 EUR. Uksed Rock Cafesse avatakse 22. novembril kell 21.00 ning bändid alustavad tund peale uste avanemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles