Zenja Fokin: riiete ostmisel pole passiandmed tähtsad!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuma Raadios on nüüd eriti vinge kokteil – Mati Palmet, Monika Kuzmina ja Zenja Fokin
Kuma Raadios on nüüd eriti vinge kokteil – Mati Palmet, Monika Kuzmina ja Zenja Fokin Foto: Kuma raadio

Iganeljapäevane häid uudiseid kajastav saade Kuma Raadios on nüüd kui eriti vinge kokteil – tavapärasteks koostisosadeks olevatele saatejuhtidele, Mati Palmetile ja alati särtsakale reporterile Monika Kuzminale, on lisatud tuntud, kuid ikkagi alati uudselt mõjuv vürtsikas stilist ja moetundja Jevgeni Fokin, kes laiemale üldsusele tuntud kui Ženja Fokin.

Foto: Kuma raadio

Saatejuht Mati rõhutab alustades taas sõna «Head» ja alati elujõust pulbitsev Monika lisab mitte üllatusena tuleva: «Ma olen täna rammu täis!» See paneb Mati kohe vihjama küsivalt, et kas rammu algallikaks on nädalavahetusel Tallinnas möllanud rammumehed, kelle juurde kaunis daam ikka ja jälle kodunt põgeneb.

Ürituselt meediakajastust teinud reporter selgitab, et eestlased said esmakordselt siinmail läbiviidud Strongman Champions League maailmakarika etapiga ideaalselt hakkama ja seda enam, et meie Rauno Heinla jättis etapivõidu koju, edastades sel kombel eriti vingeid jõumehi Martin Wildauerit ja Krzysztof Radzikowskit.

Foto: Kuma raadio

Jutt lähebki kohe rammumeeste riietusele ning Monika sõnul nägid jõujuurikad igati head välja nii võistlusel kui selle järel.

Ženja ütleb, et T-särk ja dressipüksid võistlusel ongi sportlaste vorm. «Igas paigas ja iga tegevuse puhul on oma riietus, iga eluviis nõuab mugavust,» selgitab stilist, lisades, et kunagi pole õige kellegi peale riietuse pärast näpuga näidata. Ta lisab kõrvalpõikena tuntud tõe, et meie kõigi mugavus on peidetud teksapükstesse ehk siis need sobivad väga paljudesse olukordadesse.

Mati räägib elust enesest, tuues näiteks tegelasi tossudes, dressipükstes, teksajaki ja soniga ning leiab, et komplektis peab olema ka sobivus, mille peale oskab moeasjatundjana kohe öelda, et alati ei pea riietust analüüsides lagipähe lajatama. «Mõnikord meie, stilistid, võtame riietumisstiili erilisse haardesse, sõklame üksipulgi läbi, aga tegelikult võib inimene oma mugavuses käia millega tahes, kas kartulikotis või minnes kõrgete kontsadega aiamaale – kel on õigust öelda, et see pole õige!»

Päris kaos moes siiski ei valitse. Ženja soovitused on asjalikud: näiteks 40+ naised, kes tahaksid olla nooruslikumad, võiksid teada, et musta-halli kombinatsiooni kasutamine lisab kaamoslikku kahvatust, seevastu kirev kleit või kirgas pluus ning topp teksade juurde on alati rõõmsam ja pilkuköitvam variant. «Riiete ostmisel pole passiandmed tähtsad!»

Mati tahab teada väite: «Mida vanem eit, seda roosam kleit» pikapidavust ja moeguru lisab, et fuksiaroosa lisab nooruslikkust, kuid foon peab olema rahulik ja roosakandja saab nii luua endale väljapeetud olemise.

Monika leiab seepeale, et moeguru sõnakasutus ja väljendusoskus meeldivad talle ja tahab sellise erilise oskuse päritolust kuulda. Eesti-vene segaperest pärit mees näeb oskuse põhjusi ilukirjanduses, mida talle meeldib lugeda: «See annab sõnadele voogavuse!» ning vene keeles, mis viib justkui unustustehõlma vajunud lennule. Eesti keele puhul hindab ta sõnade laululisust. Ta täpsustab, et tema raamatulembuses on oma osa Allan Roosilehel, kes teda suunas ning lisab: «Mu sõnakasutus pole ehk alati ÕS-ile kohane, aga tuhka sellest!»

Mati südamel kripeldab, et kas tema riietus – nahkjope (nahktagi – Ženja kohene täpsustus), ususümbolitega T-särgi ja teksapükste näol pole ehk liiga üksluine, kuid saab samas kohe kiita, sest stilisti hinnangul on selles palju nooruslikku, kasvõi vingelt punane särkki. «Kasutage riiete väge,» õpetab moetundja. Tema suhtumine on naistele paljulubav: «Kui šoppamine teeb õnnelikuks, siis on savi, kas ostetud toode oli tingimata vajalik – peaasi et saite hea tuju!»

Pai teha ihkav Monika tunnistab, et jõudis juba energiapommile Ženjale pai teha ja uurib, kuidas mees alati nii heatujuline on ja seda igas olukorras. Too naerab vastuseks, et temalt on tõesti tihti küsitud, kas ta oma lõbususes on ikka kaine. «Hea tuju ja energiavoo saame ise endale luua,» selgitab moetundjast rõõmurull. Tema lugemismaterjalis on kindlal kohal esoteerilised raamatud, mis õpetavad positiivsust.

Foto: Kuma raadio

Saatekülaline räägib sellest, kuidas ta elimineerib raskest elust rääkivaid inimesi tõdemusega, et ka temal pole alati kerge, kuid ta ei lase sellel endast üle olla. Järgneb praktiline võte: korrake kümme korda «Ma olen õnnelik!» ja tulemuseks ongi kõigi kolme puhul vallandunud naer.

Mati leiab siiski, et mille kuradi peale saab kogu aeg naeratada ja saab vastuseks, et kasvõi selle pärast, et elame heade inimeste keskel. Saatejuht on siiski tähele pannud, et on ka kutselisi negativiste, keda positiivsus ajab närvi ja kes tahavadki teistelt kuulda, et ka neil läheb pahasti.

Ženja kuulub siiski kindlalt nende hulka, kes oskavad ka pisiasjadest rõõmu tunda. «Väärtustame kasvõi seda, et hommikul saame oma kahel jalal välja minna,» pakub ta. Tema imetluse pälvivad lastekodulapsed, kes saatusest hoolimata on entusiasmi täis.

Saatejuht jääb oma liistude juurde ja uurib, et kas pidev enesesisendus ehk eufooriline kinnitamine, et oled õnnelik, ei muutu ehk reaalsusega pidevalt kokku põrkudes enesehävituslikuks. Ta toob näiteks ususektid, milles pidev õnnetunde kuulutamine võib lõpuks inimese katki teha ja ta tunneb ennast lõpuks veel Jumala ees süüdigi, et pole suutnud õnnelik olla.

Ženja leiab, et asjadest ainult head rääkides tehakse head teistele ja esindatakse ka ennast positiivsena. «Iga sein, mis meie ette tõstetakse, on omamoodi õpimeetod,» ei lase ta ennast raskustest heidutada. «Ka minul on tagasilööke, aga ma ei lase neist ennast mõjutada. Allakäigud teevad meele õnnestumiste korral veelgi rõõmsamaks.”»Monika lisab, et ka rasketest olukordadest tuleb parim võtta ja iga äpardumine õpetab, kuidas paremaks saada. Tema enda positiivsusest on saanud missioon, mis väljendub ka vaid häid uudiseid edastava portaali GoodNews töös.

Tuntud stilist, kes veevalajana on loomult perfektsionist, meenutab, et ka temal on olnud aegu, mil trots pani tahtma halvasti öelda, eriti kui mingi muudatus jätab millestki ilma, kuid seletust juhtunu kohta ei järgne. “Vahel vajame aega, et olukorrale näkku vaadata!” Siit koorub lugu töökaaslasest Helsingi restoranis, kes keeleoskuse pärast jäi tööta, kuid leidis üsna ruttu uue ja meeldiva kutsumuse. «Maailm võib kõikuma lüüa, kuid kokku see enamasti ei varise!» nendib Ženja.

Kuivõrd külas on lausa moegurustaatuses inimene, siis uurib Mati, mis on sel kõledal sügisel moes. Tema enda riidevalik põhineb järgmisel määratlusel: «Valin hoolikalt selle T-särgi, mis kätte satub.» Või siis vaatab ta, mida teised juba kannavad.

Moeteadlik Ženja nendib, et see on ajakirjanike lemmikküsimus ja vastus on tal varrukast võtta: «Moes on isikupära, eraldumine hallist massist!» Ta lisab, et moes on palju jäävat, muutuvad aga faktuur, tekstuur, lõige, detalid. Juba kümme aastat moemaailmas tegutsenud mees ütleb, et olemasolev kogemus lubab tal sel alal sügavuti minna ja uurida moetaustu. Moetundja räägib vaimustusega raskete sõja-aastate järel moes toimunud plahvatuslikest muutustest, mille taga on inimeste soov taas rahulikku maailma sukelduda kõigis selle võimalustes.

Naiselik Monika ei jäta siiski tänavusügisest moetrendi rahule ja nii saab kuulda, et kanda võiks musta või beeži mantlit, mis on alati moehitt, villast ja poolvillast tooteid, moes on küpsed värvid, kõik loodusest inspireeritu, asjad, mis kandjat kõnetavad. Ženja soovitab külastada kohti, kust saab osta kasutatud korralikke riideid. Temal on saate hetkel jalas 3 aastat vanad peenvillased ruudulised püksid, seljas kaks aastat vana pullover. Stilist ei soovita osta odavat, nii-öelda vakstust tooteid, aga ka mitte raisata raha tühistele asjadele, vaid otsida asjalikku second handist – näiteks tema sai korraliku meremehestiilis peenvillase mantli kõigest 17 euro eest. Monika otsustab seepeale teha reklaami Humanale, kust saab häid asju odavalt.

Nüüd palub Monika positiivsuskogumil nimega Ženja Fokin meenutada viimaste aegade imelisemaid hetki ja too leiab selle Paidesse sõidust, mil taevas oli lummavalt päikeseline. Ženja armastab reisida! Ta meenutab ka reisi Portugali, kus vanad linnatänavad lausa kutsuvad nendele eksima ning tõmbab paralleele ka Tallinnaga – näiteks on ta vanalinnas Meistrite hoovil avastanud majakese, mis teda oma ajaloohõnguga täielikult lummas. GoodNews´i looja ja reporteri palvel otsib ta ka portaalist temale kõige enam mõjunud hea uudise ja selleks on toidukogumispäeva lugu, sest see üritus sai hea kaasamineku ning tulemuse.

Monika ja Mati leiavad lõpetuseks, et heade uudiste parim uudis oli Ženja Fokin isiklikult ning kuulaja pääseb nende kolme koosveedetud trendimekiga saatesse juba sel neljapäeval kell 11.25.

Kuma Raadio eetrilainetel surfates ning järelkuulatavana ka pühapäeval kell 15.00. GoodNews ja alati naerune Ženja toovad sel korral teieni glamuuri, hea tuju ja päikese sügispäeva hallusesse!

Olge meiega ja te olete alati vääramatus positiivsuse jõus!

Raadiosaate kordust kuuled SIIT!

Jüri Kukk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles