«Nümfomaani» täispikk versioon jõuab Eesti kinolinale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nümfomaan II osa (Nymphomaniac: Volume 2)
Nümfomaan II osa (Nymphomaniac: Volume 2) Foto: Kultuurikava.ee

Talvel sai Eesti kinopubliku seas sooja vastuvõtu osaliseks taani režissööri Lars von Trieri kirgi kütnud «Nümfomaan». Sellest nädalast jõuab Eesti kinolinadele ka filmi täispikk versioon, mis linastus esmakordselt Berliini ja Veneetsia filmifestivalidel.

Lisandunud on täispika filmi jagu materjali - kokku 85 minutit. Selle ajaga arendab Trier välja mitmed stseenid ning karakterid, lisandub ka uhiuus süžeeliin. Linateos jõuab ekraanile nii, nagu režissöör selle kokku pani ja publikule näidata soovib.

Foto: Kultuurikava.ee

Filmi tunnuslause käsib unustada armastuse, kuid linateos ei piirdu ainult seksiga, vaid tõstab keskmesse isiksuse arengu ja inimsuhted. End nümfomaaniks tituleeriv Joe (Charlotte Gainsbourg) pajatab kalastushuvilisele Seligmanile (Stellan Skarsgård) oma elulugu, mis pulbitseb seksuaalsetest seiklustest, peibutamisest, mängudest, meestest ja suhetest. Ühe naise erootiline teekond on edasi antud perekondlike stseenide, mälestuspiltide, juhukohtumiste ja poeetiliste metafooride kaudu.

Foto: Kultuurikava.ee

Filmi saab näha üksikutel seanssidel kinos Artis 3. oktoobrist, Tartu Elektriteatris 7. ja 8. oktoobril ning kinos Sõprus 1. ja 8. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles