Saksamaa eetikanõukogu: intsest peaks olema legaalne

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksmaal arutatakse, kas intsestisuhe peaks olema legaalne
Saksmaal arutatakse, kas intsestisuhe peaks olema legaalne Foto: SCANPIX

Saksamaa eetikanõukogu teatas eile, et valitsus peaks kaaluma intsestisuhte dekriminaliseerimist.

Saksamaa valitsuse juures tegutsev nõukogu on intsestiteemal arutanud alates 2012. aastast, mil sakslane Patrick S., kes elas oma õe Susan K-ga intestisuhtes, andis nende juhtumi Euroopa Inimõiguste Kohtusse, edastab The Local.

Mehe sõnul  on intsesti keelav seadus diskrimineeriv. Saksamaa põhiseaduskohus mõistis mehe 2008. aastal intsestisuhte eest süüdi ning ta sai rohkem kui kolme aasta pikkuse vanglakaristuse.

Lepizigis elaval paaril on neli last, kellest kaks on vigased.

Saksamaa eetikanõukogu koosneb 26 liikmest, kelle seas on teadlasi, arste, teolooge ja advokaate. Nad esitasid poliitikule ettepaneku teha seadusemuudatus, mis võimaldaks intsestisuhet.

«Lääneriikides tuleb lähedaste sugulaste vahelisi intsestisuhteid harva ette, kuid selles suhtes olijad seisavad silmitsi keeruliste probleemidega. Intsestisuhte keelamisega eiratakse põhiseaduslikke õigusi ning sellises suhtes elavad inimesed peavad suhet eitama või varjama,» selgitasid nõukogu liikmed.

Eetikanõukogu sõnul ei aita kriminaalseadustik ühiskondlike tabusid ja inimeste seksuaalkäitumist reguleerida.

«Inimestel peaks olema õigus elada sellist seksuaalelu, mis on nende silmis õige,» selgitasid asjatundjad.

Nõukogu üheksa liiget olid sellise seisukoha vastu. Nende arvates peaks iga intsestisuhet käsitlema kui erandit ning võtma arvesse seni kehtivaid kooselu seadusi ja reegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles