Kuidas külastada 24 tunniga 19 riiki?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
38-aastane Øyvind Djupvik, 39-aastane Gunnar Garfors (keskel) ja 42-aastane Tay-Young Pak
38-aastane Øyvind Djupvik, 39-aastane Gunnar Garfors (keskel) ja 42-aastane Tay-Young Pak Foto: garfors.com

Kolm Norra meest püstitasid möödunud pühapäeval rekordi, külastades ööpäevaga 19 riiki.

38-aastane Øyvind Djupvik, 39-aastane Gunnar Garfors ja 42-aastane Tay-Young Pak ületasid oma reisiga eelmise sellise rekordi, milles 24 tunniga külastati 17 riiki, edastab Huffington Post.

Meeste rekordireis algas 22. septembri keskööl Kreekas, kust edasi liiguti Bulgaariasse, Makedooniasse, Kosovosse, Serbiasse, Horvaatiasse, Bosniasse, Sloveeniasse, Austriasse, Ungarisse, Slovakkiasse, Tšehhi Vabariiki, Saksamaale, Hollandisse, Belgiasse, Luksemburgi, Prantsusmaale, Šveitsi ja lõpuks Liechtensteini.

«Me püstitasime 24 tunniga tähistamist väärt rekordi. See reis oli suurepärane. Meil jäi riike läbides isegi natuke lisaaega, samas aga ei olnud ilmaolud just kiita. Selle tõttu ei jõudnud me ka 20. riiki, milleks oli Itaalia,» teatas Garfors.

Mehed kasutasid kiiresti edasi liikumiseks nii rendiautosid kui kahte kommertslendu. Lennati Makedooniast Skopjest Serbiasse Belgradi ning Austriast Viinist Saksamaale Düsseldorfi.

Kolmiku teekonda sai jälgida Twitteris.

Tegemist ei olnud kolme sõbra esimese sellise reisiga. Nad katsetasid sama ka selle aasta mais, kuid suutsid siis läbida 17 riiki nagu varasemad rekordiomanikud, kes püstitasid selle rekordi 2012. aastal.

«Mulle ei meeldi jagada, vähemalt mitte rekordit. Valisime täiesti uue teekonna ja panustasime projekti varasemast rohkem. Olime oma eelmisest läbikukkunud kogemusest õppinud,» selgitas norrakas.

Sel korral läks kõik, nagu plaanitud.

«Kõik kulges üldjoontes plaani kohaslet, seda hoolimata Šveitsi halvast ilmast ja Kreekas tekkinud autorendiprobleemidest. Meile tundub see rekord lotovõiduna,» lausus Garfors.

Mehed vajavad nüüd kosutavat und.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles