Pildid: Pariisi võimud soovitavad paaridel loobuda armulukkudest ja teha selfie`sid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa pealinna Pariisi sildu ohustavad niinimetatud armulukud.

Pariisi võimud soovitavad armunud paaridel ja abiellujatel loobuda sildade külge armulukkude kinnitamisest ning tegema sildadel hoopis selfie`sid, edastab The Telegraph.

Võimuesindajad esitasid sellise üleskutse sotsiaalmeedias. Lisaks pannakse sildadele hoiatussildid, milles teatatakse, et lukkude raskus võib silla lõhkuda.

«Sildadel tuleks eelistada selfie`sid, mida saab panna sotsiaalmeediasse, näiteks Twitterisse. Lisada tuleks märge «armastus ilma lukkudeta»,» seisis teates.

Sellest keelust mitteteadlikke välismaalasi, kes siiski lukke riputavad, ei trahvita.

Arvatakse, et armulukkude trend sai alguse kas Itaaliast või Venemaalt. Lukule on tavaliselt graveeritud armastajate nimetähed ja süda. Abiellunutel ka abiellumise kuupäev ja aasta.

Armulukud on Pariisis nii populaarseks saanud, et üle Seine`i kulgevad sillad on muutunud ohtlikuks. Üks neist sildadest Pont des Arts laguneski juulis, kui sellest lukuraskuse tagajärjel osa kokku varises.

Lisaks sildadele on lukke riputatud ka kuulsale Eiffeli tornile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles