Issand anna mõistust! Teismeline pani end «tuleväljakutse» pärast põlema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KABC News

Sotsiaalmeedias on arvukalt videoid sellest, kuidas teismelised end nn tuleväljakutse ehk fire challenge'i pärast põlema panevad.

Youtube'is leidub nimetatud märksõnaga tuhandeid videoid ning nendes saab näha, kuidas noored endale põlevat vedelikku peale valavad ja siis sellele tule otsa panevad. Kui enamik suudab leegi kiiresti summutada, siis kõigil pole nii hästi vedanud.

16-aastane Fernando Valencia võttis «väljakutse» vastu ja lõpetas raskete põletushaavadega kehal ja kaelal. Noormees otsustas hoiatuseks avaldada video oma haavadest.

Fernando rääkis KABC Newsile, et ühel hetkel ei näinud ta muud kui leeke.

«Sa näed vaid leeke ja mitte midagi muud,» ütles ta. «Nägin teisi inimesi põrumas ja mõtlesin, et suudan sama teha, kuid leekide all kauem vastu pidada... Ma ei oska selle kohta muud öelda, kui et see oli halb mõte.»

Ameerikas on sarnaste vigastustega traumapunkti sattunud mitmeid teismelisi ning väidetavalt on fire challenge nõudnud ka ühe ohvri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles