Indrek Hargla ei osta enam venekeelse märgistusega piima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla
Indrek Hargla Foto: Peeter Langovits

MH17 allatulistamine Ukraina kohal ja venemeelsete ülbe käitumine katastroofi järel on vapustanud tervet maailma ning seadnud luubi alla kõik suhted Venemaaga. Nii mõnigi inimene on otsustanud näidata oma meelsust toimuva suhtes. Näiteks kirjanik Indrek Hargla ei osta poest enam venekeelse märgistusega piima, vahendab Naised.

Indrek Hargla: Minu raamatuid vene keeles ei tule, sest leian, et eestlane ei peaks Venemaaga mingeid asju ajama. Ja ei ole sealt vaja ka midagi osta. Boikoteerin näiteks ka neid Eesti tootjaid, kes märgistavad oma tooteid vene keeles ja reklaamivad end vene keeles.

Ma ei osta Salvesti konserve. Ma ei osta piima, kuhu on peale kirjutatud vene keeles moloko.

Kakskeelsuse sissesurumine ei ole midagi muud, kui brežnevistliku kolonisatsiooni jätkamine. Kui siia venelasi rongidega juurde toodi, ehitati neile Lasnamägesid ja Õismägesid ja siis pididki kõik asjad igal pool kahes keeles olema.

See venelane, kes on otsustanud, et tema tahab Eestis elada, peab suutma asju ajada eesti keeles. See, et eestlased tema jaoks tooteid märgistavad, on häbiväärne.

Eesti lapsed õpivad koolis massiliselt vene keelt - milleks?

Venemaaga ei ole vaja mingisugusei asju ajada, ei kultuurilisi, ei poliitilisi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles