Elu24 live: külas käis retrohõnguline ansambel Regatt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 19. juunil esines Elu24 stuudionurgas vokaal-instrumentaalne ja retrohõnguline ansambel Regatt.

Bänd kohtus 2004. aasta maikuus esimest korda linnahalli prooviruumis sooviga taaselustada eesti 70-80 aastate parimaid muusikapalasid. Sellest ajast saadik on bänd järjepidevalt kaevanud välja huvitavat Eesti levimuusika repertuaari, mida praegustele põlvedele edasi anda.

"Üldiselt võib öelda, et Regati lood sobivad nii tantsupeole kui ka kontsertile. Kuuldes õdede Kõlarite, Radari, Music Seifi või Apelsini vanu hitte uues võtmes võite kindel olla, et meie käsi on siin mängus...Just meie oleme levimuusikud läikivates dressides, värvilistes ülikondades või lõbusates meremehekostüümides. Muuseas, lisaks eesti keelele laulame vahest ka vene-, inglise-, itaalia-, soome-, ja rootsi keeles…aga läti keelt ei oska," kirjeldab end bänd.

Bänd on olnud külaliseks telesaadetes kui ka suurematel ja väiksematel kontsertlavadel üle Eesti. Suuremad esinemised on olnud suvefestivalil Sunfest, mitu korda Õllesummeril, Tallinna Vanalinna Päevadel, Kotka Merepäevadel jne. Väiksemad lavad on tavaliselt puust või kivist, katusega, vilkuvate tuledega ning alati rõõmsa publikuga lava ees. Telesaadetest oli kõrghetk ETV aastavahetuse programmis Kustuv Tuluke, kus koos bänd võõrustas Nõukogude Eesti nomeklatuuri nende aastavahetuse peol koos perekondadega Kadak ja Kask kes pärit sarjast ENSV.

"Meie esimene ja viimane heliplaat siiamaani nimega „Tallinn-80“ oli pikka aega Eesti plaadimüügi edetabeli esinumber. Ju vist meeldis rahvale. Lisaks plaadile oleme salvestanud ohtralt üksikuid lugusid mida raadiokuulajad on loodetavasti saanud nautida. Oleme teinud ka kaks toredat muusikavideot," avaldas bänd.

"Jätkame egiidi all, et hea muusika ei sure kunagi. Soovime mõnusat eestikeelset tantsumuusikat edasi anda nii noorematele põlvedele kui ka nostalgiat igatsevatele muusikasõpradele. Aeg ajalt teeme ka ise mõne laheda loo aga....Retro elab igatahes!"

Marek Jürgenson (laul, kitarr)

Mattias Mustonen (viiulid, taustalaul)

Rain Rämmal (klahvpillid)

Kalmer Laanemägi (basskitarr)

Hans Kurvits (löökriistad)

Elu24 stuudios käis bänd täies koosseisus ning veedeti meeleolukas tunnike! Neid võõrustas loomulikult Elu24 peatoimetaja Anu Saagim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles