Ingrid Rüütel: normaalsed mehed kasvavad normaalses perekonnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proua Ingrid Rüütel.
Proua Ingrid Rüütel. Foto: Liis Treimann

Täna konverentsi «Tahan last, aga normaalset meest ei ole!» avanud Ingrid Rüütel ütles, et normaalsed mehed kasvad normaalses perekonnas, mis peaks olema riiklik prioriteet.

«Lapsed vajavad turvatunnet ning vaid tugev ja vastupidav perekond suudab seda pakkuda,» rääkis Ingrid Rüütel konverentsi avakõnes. Ta märkis, et enamus meie lastekodu lastest ei ole orvud, neil on olemas vanemad, kes on kas alkoholi või vaesuse küüsis, mis kurvastab.

«Eestlust on läbi aegade iseloomustanud kodukesksus,» ütles Ingrid Rüütel, kelle sõnul perekonna väärtustamine ja turvatunne ühiskonnas aitab tagada eestluse jätkusuutlikkuse.

«Eestis on piisavalt normaalseid mehi,» ütles oma ettekandes sotsiaalminister Helmen Kütt.

«Eesti mehed ongi normaalsed. Pigem on probleem maapiirkondade pruudipõud. Naised on läinud linna või välismaale. Selle aasta esimese kolme kuuga sündis üle 200 lapse vähem kui eelmise aasta esimesel kolmel kuul. Võib küsida, et milleks meile üldse vabadus ja iseseisvus, kui meile ei sünni lapsi, kes elu Eestis edasi viivad, kes kannavad edasi meie keelt ja kultuuri.»

Helmen Küti sõnul on selle trendi jätkumine ohtlik ja sellega tuleb tegeleda. «Lapsed ei sünni raha tõttu, lapsed sünnivad armastusest, kuid nende kasvatamiseks on raha vaja. Ka nn pangakaardilapsed, kellel ei ole rahalist puudust aga on armastuse puudus, ei ole õnnelikud,» sõnas Kütt. Ta pidas seetõttu lastetoetuste tõusu väga oluliseks.

Tallinnas toimuval emadepäevale pühendatud konverentsil arutlevad nende teemade üle humanitaarteaduste doktor Ingrid Rüütel, sotsiaalminister Helmen Kütt, Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand koos abikaasa Kadi Tarandiga, 10 lapse ema ja õpetaja Külvi Kivisild, psühholoogid Karmen Maikalu ja Kristiina Uriko, naistearst Ivo Saarma, poliitikud Kaia Iva, Karel Rüütli, Yoko Alender, Laine Randjärv ning Yana Toom.

Mida sina arvad, kust leida normaalseid eesti mehi?

'

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles