Kes on Vladimir Putini kõrval olnud naised?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa presidendi Vladimir Putini kõrval on aastate jooksul nähtud lisaks nüüdsele eksnaisele Ljudmila Putinale veel teisi naisi, kes on temast märgatavalt nooremad.

Vladimir Putin oli 31-aastane, kui ta abiellus 1983. aasta juulis Kaliningradist pärit ning Leningradi ülikoolis hispaania ja saksa keelt õppinud Ljudmila Šrekbnevaga, kirjutab Huffington Post.

Enne ülikooli töötas naine lennufirmas Aerofloti stjuardessina. Pärast abiellumist jätkas Šrekbneva ülikooliõpinguid.

Ljudmila Putina õpetas Leningradi riiklikus ülikoolis (nüüd Peterburi ülikool) 1990- 1994 saksa keelt. Hiljem töötas ta firmas JSC Telecominvest Venemaa esindajana.

Paar elas NSV Liidu Riikliku Julgeoleku Komitees ehk KGBs töötanud Putini tõttu ka välismaal, eelkõige Ida-Saksamaal, kus sündis nende noorem tütar Jekaterina.

Eile teatas Kreml, et president Putini abielulahutus jõustus ja ta on jälle vallaline.

Pärast presidendiks saamist on Putinit seostatud mitmete kaunitaridega.

Üks neist on endine tuntud iluvõimleja Alina Kabajeva. Venemaal on juba pikka aega oletatud, et nad on salaja koos.

2008. aastal avaldas väljaanne Moskovski korrespondent, et Ateena olümpiamängudel 2004. aastal kuldmedali saanud Kabajeva ja Putin plaanivad abielluda.

See väide levis kogu Euroopa meedias. Hiljem esitas leht vabanduse, et tegemist oli valeväitega ja palus mainitud isikutelt andeks.

Väljaanne aga suleti vaid paar päeva pärast sellise loo avaldamist.

Nüüd on Kabajeva poliitikas. Ta valiti 2007. aastal Venemaa riigiduumasse partei Ühtne Venemaa esindajana.

Putinit on seostatud ka punapäise kaunitari Anna Chapmaniga, kes sai kuulsaks 2010. aastal. USA Föderaalne Juurdlusbüroo võttis Chapmani New Yorgis kinni kui Venemaa spiooni.

Enne tabamist jõudis Chapman elada USAs kaks aastat.

Venemaa kollane ajakirjandus kirjutas, et Putinil ja Chapmanil võib suhe olla, kuid hiljem ei ole seda teemat enam käsitletud.

Putini läheduses on sageli nähtud ka noort tumedate juustega fotograafi Jana Lapikovat.

Lapikova oli modell, kellest sai professionaalne fotograaf. Ta oli Putini erafotograaf, tehes riigijuhist eraelulisi pilte.

Ka seda suhet ei ole kinnitatud ega ümber lükatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles