Video: Ukraina poiss tagastab Vladimir Putini kingitud käekella

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Senko
Andrei Senko Foto: Youtube

Kümme aasta tagasi kinkis Venemaa president Vladimir Putin oma nimega käekella kuueaastasele Ukraina poisile ja edastas samas sõnumi, et kogu maailma inimestel olgu rahu.

Putini ja Andrei Senko kohtmist 2004. aastal näitasid uudised nii Ukrainas kui Venemaal, edastab AFP.

Putinit tuntakse kui presidenti, kes meeleldi poseerib koos lastega.

Nüüd on kella saanud poiss juba 16-aastane ning ta on jälle uudistes. Seekord sellega, et tagastab kella Vladimir Putinile.

Senko küsis lapsena Putinilt tema Kiievi visiidi ajal, millised on Venemaa presidendi tulevikuunistused.

«Putin sõnas mulle, et ta unistuseks on, et kõik lapsed ja tema vanemad oleksid õnnelikud ja saaksid elada rahus,» lausus Senko.

Putin kinkis poisile kohtumise lõpul käekella ning neist koos tehti fotosid. Piltidel oli ka tollane Ukraina president Leonid Kutšma.

Senko ei ole seda kella kasutanud, kuna see on tema jaoks liiga suur. Nüüd ta teatas, et ei saa Ukraina olukorra tõttu seda enam endale hoida.

«Olen sunnitud selle kingituse Teile tagasi andma. See ei ole enam uhkuseese, vaid tõend suure vale kohta,» lausus Senko.

Ukraina meedia andmetel langetas Senko sellis otsuse pärast seda, kui Putin sai Venemaa parlamendi ülemkojalt loa kasutada Ukrainas sõjalist jõudu.

«Kui minul oleks võimalik kohtuda Teiega uuesti, siis ütlesksin Teile otse näkku: Vladimir Vladimirovitš, et olete valetaja,» lausus noormees.

Senkost tehtud video lõppeb sellega, et Senko on kullerfirmas ning täidab dokumente, et see kell Moskvasse Putinile tagasi saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles