Video: Maast möödus täna öösel 270-meetrine asteroid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asteroid
Asteroid Foto: SCANPIX

Maast möödus ööl vastu tänast 270 meetri laiune asteroid.

Asteroidi 2006 EM26  kiirus möödalennul oli umbes 43 500 kilomeetrit tunnis, edastab The Guradian.

Asteroid möödus Maast umbes 2,6 miljoni kilomeetri kauguselt, mis on enam-vähem üheksakordne vahemaa Kuult Maale ja tagasi.

Teadlaste sõnul kuulus see asteroid potentsiaalselt ohtlike asteroidide hulka, kuna tegemist on võrdlemisi suure asteroidiga. Tegelikult ta endast siiski ohtu ei kujutanud.

«See asteroid on umbes kolme jalgpalliväljaku suurune ning möödalend toimus kosmilisi mõõtmeid arvestades küllalt lähedalt. Kui see kosmiline objekt oleks Maaga kokku põrganud, oleks tagajärjed olnud katastroofilised,» teatasid astronoomid.

Asteroidi möödalennu jäädvustas Slooh robotteleskoop.

«Jälgisime seda asteroidi, kuna varasemast on mõningaid ootamatuid ja ebatavalisi kogemusi. 20. juunil 1908 Venemaal Siberis ja 15. veebruaril Venemaal Tšeljabinskis. Esimene tekitas väga suure hävingu ning see mõistatus on seni lõpuni lahendamata. Tšeljabinskis toimunu näitas, et juba väga väike kosmiline objekt võib hävingut külvata,» selgitas Sloohi projekti astronoom Bob Berman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles