Pildid: Miami kesklinnast leiti Tequesta hõimu iidne küla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAst Floridast Miami kesklinnast pilvelõhkujate vahelt leiti iidse küla jäänused.

Arheoloogide sõnul on tegemist Tequesta hõimu külaga, mille vanus on umbes 2000 aastat, edastab cnn.com.

Tequesta indiaanihõim elas Miami piirkonnas kuni 18. sajandini.

Teadlased leidsid rõngakujuliste ehitiste jäänused.

«Paari viimase kuuga saime aru, et tegemist ei ole looduslike ringide, vaid paikadega, kus kunagi olid ehitised. Neid ringe leidus üsna palju ja see lubas oletada, et neist moodustus küla,» sõnas arheoloog Bob Carr.

Selles külas võis elada sadu inimesi.

«Seda võib pidada Põhja-Ameerika üheks paremini säilinud iidseks asunduseks,» lausus Carr.

Külakoht leiti Miamis paigast, kuhu plaanitakse rajad uus kõrghoone.

Arheoloogid on paigas töötanud alates möödunud aasta oktoobrist. Lisaks ümarmajade jäänustele leiti ka «tänavasillutist». Tegemist oli laudadest teega, mis kulges kunagise ranna lähedal.

Samuti leiti inimluid ja tööriistu.

Arheoloogiliste väljakaevamiste paika kerkib Metropolitan Miami korterite ja kontorite kompleks. Leiu tõttu on ehitustööd peatatud.

Arendajad tahavad iidse külapaiga säilitada ning eksponeerida leiduv ehitise juurde rajataval väljakul MetSquare`il. Samuti plaanitakse teha külast mudel.

Miami ajaloo- ja keskkonna nõukogu peab selle plaani heaks kiitma. Ei saa välistada, et nõukogu soovitab linnal see ehitusala oma haldusesse tagasi võtta, kuna seal on kultuuriväärtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles