Kohvimask koorib ja puhastab

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv maitseb nii keelele kui kehale.
Kohv maitseb nii keelele kui kehale. Foto: Caro / Scanpix

Teadlased on ammu välja selgitanud selle, kuidas kohvi joomine meid positiivselt võib mõjutada. Kuid kas teadsid, et kohv sobib lisaks ka välispidiseks tarvitamiseks?


Peenikese kohvipuru abil saab koorida nahka ning teha erinevaid mõnusaid maske, soovitab Saksa kohvifirma Tschibo ning pakub välja alljärgnevaid võimalusi.


Kohvi-mee mask pooride puhastamiseks

1 kuhjaga supilusikatäis väga peeneks jahvatatud kohvi
2 tl oliiviõli
1/2 tl mett

Sega kohv, õli ja mesi omavahel. Kanna saadud teraline segu ringjate liigutustega eelnevalt puhtale näole. Jäta mask minutiks nahale ning loputa sooja veega.


Kohvi-hapukoore mask lifting-efektiga

1 tl kohvipaksu
1 tl mett
1 tl hapukoort
2 munavalget

Klopi jahutatud munavalged vahtu, lisa hapukoor, mesi ja viimasena kohvipaks. Kanna saadud segu näole ja kaelale ning lase mõjuda 20 minutit. Pese maha sooja veega.


Banaani-kohvi mask miimikakortsude vastu

pool banaani
1 tl rõõska koort
1 tl kohvipaksu

Sega koostisained hoolikalt. Kanna saadud mass näole, hoida veerand tundi ning loputa sooja veega.


Kiire näomask

Kui sul pole aega maskidega jännata, siis saab ka lihtsamini. Keeda keskmise kangusega kohvi, jahuta see, vala jääkuubikute vormi ning aseta sügavkülma. Hommikuti hõõru nägu kohvikuubikutega.


Kohvi sisaldavad kehakoorijad on looduslik vahend number üks, mis tselluliidi vastu aitab võidelda. Kohv on selleks kui loodud.


Nahka ühtlustav kooriv mask

5 sl jahvatatud kohvi
5 sl peenikest meresoola
1 sl merikapsast
4 sl oliiviõli (sobib ka igasugune muu toiduõli)

Enne kokkusegamist tuleb sool uhmris või taignarulli abil peenestada. Kui segu valmis, tasub enne koorimist kuuma vanni või duši alla minna, et nahk soojeneks. Lisa vannivette ka pisut aroomiõli.

Seejärel kanna kohvipasta kehale ning masseeri ringjate liigutustega altpoolt üles. Eriti hoolikalt töötle oma probleemseid kohti.


Kohvikoorija rõõsa koore või kohupiimaga

1/2 klaasi kohvipaksu
2-3 tl rõõska koort või kohupiima

Sega kokku ning kasuta nagu tavalist kehakoorijat.


Kui sul on kiire

Kui sul pole aega pikkadeks kehaprotseduurideks, siis sega kohvipaks oma tavapärase dušikreemiga, kanna see kehale ning masseeri altpoolt üles.


Uuringud on tõestanud, et kohvimask aitab ennetada juuste väljalangemist. Kui sul seda muret ei ole, siis pea meeles, et lisaks aitab kohv tugevdada juuksejuuri ning muudab brünettide juuksed säravamaks.


Kohvimask säravatele tumedatele juustele

Pese ja kuivata juuksed. Võta 1 sl kohvi poole kruusi või 2 sl terve kruusi kohta (sõltuvalt juuste pikkusest), valmista kohv ning lase jahtuda, et sa end ei kõrvetaks.

Kanna leige kohv kuivadele puhastele juuksejuurtele. Mässi pähe käterätik või kata juuksed mütsiga. Oota pool tundi ning loputa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles