Laura esitles oma uut albumit «Ultra»

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura esitles uut albumit „Ultra“ Kaubamaja Digimaailmas 09.12.09
Laura esitles uut albumit „Ultra“ Kaubamaja Digimaailmas 09.12.09 Foto: Karli Saul
Sellest nädalast saabus müügile Laura Põldvere uus album «Ultra», mis on saadaval ainult Tallinna ja Tartu Kaubamajas ning Selverites üle Eesti.

Plaadil on 14 elektroonilist poplugu, nende hulgas juba tuntud singlid «Destiny», «Pühakud» ja albumi nimilugu «Ultra».

«Ultra» esmaesitlus toimus kolmapäeval, 9. detsembril, Tallinna Kaubamaja Digimaailmas, kus Laura andis ka minikontserdi ja jagas kõikidele huvilistele autogramme.

Kiika pildigaleriid!

«Ultra» on Laura teine stuudioalbum, mille ettevalmistamine ja salvestamine kestis pea kaks aastat.

«Minu õpingute tõttu Ameerikas ja Saksamaal on plaadi ettevalmistamine olnud küllaltki pikk protsess, kuid samas on olnud aega lood enda jaoks rahulikult selgeks mõtelda ja muusika tegemist tõeliselt nautida – seda on ilmselt ka lõpptulemuses tunda,» sõnas Laura Põldvere.

Laura sõnul iseloomustab plaati teatav tulevikuvisioon ning muusikaga on palju eksperimenteeritud.

««Ultra» on tunduvalt elektroonilisem kui eelmine album ja mulle tundub, et ka Sven lubas endale vabamad käed erinevate elementidega improviseerides. Tulemus sai värske ja meile mõlemale südamelähedane, kuna tahtsime teha midagi keskmisest popmuusikast uuenduslikumat,» rääkis Laura.

Plaadi kõik lood on kirjutanud ja produtseerinud Sven Lõhmus. Albumi väljaandja on Moonwalk, kelle artistideks lisaks Laurale on Urban Symphony, Mari-Leen jpt.

Singlit võid kuulata SIIT.


Laura plaadi müügiõigus on Kaubamaja kontsernil – plaat tuleb müügile Tallinna ja Tartu Kaubamajas ning üle Eesti asuvates Selveri kauplustes hinnaga 199 krooni.

«Albumi väljaandja pakkus meile võimalust, et töötaksime üheskoos plaadi müügiedu nimel,» sõnas ASi Tallinna Kaubamaja müügi- ja turundusdirektor Enn Parel.

«Eksklusiivne plaadi müügiõigus ühe ettevõtte kauplustes on Eestis esmakordne lähenemine, kuid isiklik side aitab pikemas perspektiivis plaadi müügiedule kindlasti kaasa. Koos Selveritega tuleb album müügile tervelt 17nes erinevas linnas ja maakonnakeskuses.»

Enn Pareli sõnul on jõulueelne aeg plaadi ilmumiseks parim, kuna kodumaiste esitajate muusika on jõulukinkidena ja aastalõpupidudel mängimiseks väga nõutud.

 
Laura Põldvere sai Eesti muusikamaastikul tuule tiibadesse 2005. aasta «Kaks takti ette» konkursilt. 2007. aastal ilmus Laura debüütplaat «Muusa», mis pälvis aasta albumi tiitli ning mida on tänaseks müüdud rekordilised 10000 koopiat.

Laura on 2008. aasta naisartist ning sama aasta enimmüüdud artist Internetis. Lugudega «Moonwalk», «Sunflowers» ja «Lihtsad asjad» on Laura pälvinud aasta enimmängitud raadiohiti tiitli.


 

«Ultra» albumit tutvustab Laura ka klubituuril:

Reedel, 11. detsembril Tartus klubis Tallinn

Laupäeval 12.detsembril Pärnus klubis Sugar

Laupäeval 19. detsembril Tallinnas klubis Hollywood

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles