Festival Kuldne Mask toob Eestisse Venemaa parimad lavastused

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etendus Salakavalus ja armastus (Peterburg)
Etendus Salakavalus ja armastus (Peterburg) Foto: Viktor Vassiljev

Juba pooleteise kuu pärast algab Tallinnas festival Kuldne Mask Eestis. 

Festival toimub üheksandat korda, sel aastal mängitakse etendusi ainult Tallinnas 14.-24. oktoobrini. Esindatud on viimase aasta Venemaa parimate teatritööde hulka jõudnud viis lavastust.

Peale selle ootab vaatajaid laialdane OFF-programm, kus toimub näiteks Venemaa Akadeemilise Teatriinstituudi õppejõu, tuntud teatrikriitiku Pavel Rudnevi loengud, Sergei Zemljanski contemporary dance meistriklass ja loominguline kohtumine lavastaja Jevgeni Martšelliga, samuti avalikud diskussioonid publiku osavõtul pärast «Delhi tantsu» etendust. Näha saab O.Tabakovi teatri (Moskva), Brjantsevi nimelise Sankt-Peterburi noorsooteatri, Puškini nimelise teatri (Moskva), Jaroslavli F.Volkovi nimelise teatri ja Väikse Draamateatri-Euroopa Teatri (Sankt-Peterburg) etendusi.

14. ja 15. oktoobril avab festivali Estonia teatri laval antavate etendustega kuulus «Tabakerka» Konstantin Bogomolovi lavastusega «Aasta, kui ma ei sündinud» Viktor Rozovi näidendi «Metsise pesa» ainetel. Peaosades teatrilegend Oleg Tabakov ja tema debütandist poeg Pavel Tabakov.

Veel päris hiljuti ei kuulunud Peterburi noorsooteater juhtivate teatrite hulka, kuid nüüd toob see teater Tallinnasse näha «uut draamat» – Ivan Võrõpajevi näidendi järgi valminud «Delhi tantsu», mille on lavastanud Kuldse Maski žürii eripreemia laureaat Dmitri Volkostrelov. Tegemist on just selle lavastusega, millega teater kuulsaks sai. Etendusi antakse NO99 laval 16. ja 17. oktoobril.  

18. ja 19. oktoobril saab samas NO99 laval näha Puškini nimelise teatri käsitlust Tšingis Aitmatovi jutustusest «Ema põld», lavastajaks Sergei Zemljanski.

Volkovi teater Jaroslavlist mängib 21. ja 22. oktoobril Estonias näidendit «Pealkirjata» ehk Anton Tšehhovi «Platonovit», mis sai sellel aastal Kuldse Maski preemia parima suurvormi lavastusena. Lavastaja – Kuldse Maski laureaat Jevgeni Martšelli.

Festivali lõpetab 23. ja 24. oktoobril esinev Väike Draamateater-Euroopa Teater. Vene Teatri laval mängitakse vaatajaile Lev Dodini lavastuses Friedrich Schilleri «Salakavalust ja armastust», üles astuvad armastatud näitlejad Jelizaveta Bojarskaja ja Danila Kozlovski.  

Festival toimub Eesti Vabariigi Kultuuriministeeriumi ja Venemaa kultuuriministeeriumi rahvusvahelise koostööleppe raames, Tallinna Linnavalitsuse ja fondide toetusel.

Rohkem infot leiad veebilehelt goldenmask.ee, Facebookist ja Instagramist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles