Reet Linna: minu suhted ei alga ega lõpe Ivo Linnaga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Linna
Reet Linna Foto: Peeter Langovits

«Kroonika» ajakirjanik Meelis Kapstas on hiljuti valmis saanud raamatu

Reet Linnast

. Toome

Naistemaailm.ee

vahendusel ära lõigu ühest peatükist, kus teemaks Reeda esimene tõsine suhe – Georg Otsa poja

Ülo Otsaga

.

«Küll mul on neid peikasid ikka palju olnud», tunnistab Reet. On vale arvata, nagu algaks ja lõpeks Reeda suhted Iffiga.

Pöörased peod ja Reeda esimene suur armastus

Keskkooli lõpus tegime juba bändi: vennad Ruubenid, Georg Otsa poeg Ülo... Käisime kontsertreisidel, isegi Kihnus, Sakus tantsupidudel. Sellest tuli hiljem mu esimene tõsisem suhe, Ülo Otsaga. Aga kooliajal polnud see veel päris lõpuni arenenud, eks neid lihtsalt peikasid oli vahepeal veel teisigi. Ikka vaid kooliaegne värk, ainult musitamise-suudlemise tasandil.

Hästi ilus ja armas poiss oli Vello Vets. Minust paar aastat vanem ja võeti sõjaväkke. Kuidas ma kodus öö otsa patja nutsin: «Minu elu on nüüd läbi!» Aga peagi leidsin järgmise sümpaatse, kui minul ja pinginaabril tekkis lõpuklassis tore sõprus kahe 4. keskkooli poisiga. Marju peika oli Urmas Orgussaar, praegu nahakunstiõppejõud. Minu peika oli Margus Reemets, tarbekunstnik Elgi Reemetsa poeg. Marguse õde on nüüd kunstiajaloolase Jüri Kuuskemaa abikaasa- galerist Aet Kuuskemaa.

Margus oli tõsimeelne pikk poiss, andis mulle mahakirjutamiseks matemaatika kodutöid. Ja õpetas mind kuulama klassikalist muusikat. Isa oli tal karm ega lasknud poisil tüdrukutega palju suhelda. Nii harva, kui ma Marguse juures Mooni tänaval külas käisin, kuulasime kogu aeg Verdit ja Puccinit.

Loo puänt on selles, et... Oma lõpupeolt tõmbasime Marjuga öösel padavai 4. keskkooli pittu. Saime seal poistega kokku, pärast sõitsime veel Piritale romantikat tegema. No nagu koolilõpetamine ikka - meeletu vabanemine. Vastu hommikut saatis Margus mind Endla tänavale koju. Oli suur suudlemine tagaaias. Üritasime seal ka... tõsisemat suhet. Aga ei tulnud välja. Polnud kumbki selleks vist veel valmis. Nii et meist ei saanud tõsist paari, üsna varsti pärast seda läksime lahku. Juhtus aga nii, et minu õe Eve noorema poja esimeseks naiseks sai Marguse tütar! Selline kummaline ring!

 

Elulooraamat Reet Linnast ilmub müüki juuni alguses, teletähe 64.sünnipäevaks.
Katkendeid Reet Linna eluloost võib lugeda aga juba tänasest «Kroonikast».

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles