Reedel võõrustas saates «Õhtusöök viiele» külalisi Juku-Kalle Raid.
«Õhtusöök viiele» retseptid: Juku-Kalle toidud viivad keele alla
Juku-Kalle Raid (38) on skandalist, tele- ja trükiajakirjanik, luuletaja, ajalehe KesKus peatoimetaja ja käesoleva Riigikogu kooseisu liige. Ta on avaldanud luulekogud «Maailmamäng»ja «Hõikelein»ning koos teiste luuletajatega kogud «Õigem Valem»ja «Enamvähem», kuid rohkem tuntakse teda skandaalsete tegude ja ütlemiste poolest.
Juku-Kalle oli üks peategijatest 2005. aasta särgiskandaalis, kui T-särk kirjaga «Kommarid ahju», viis toonase kaitseministri tagasiastumiseni. Uuemast ajast mäletab enamik inimesi Juku-Kalle sõnavõttu teemal, et Eestisse saabub demokraatia siis, kuid Yana Toom saab kuuli pähe. Riigi- või friigikogus, nagu Juku-Kalle seda ise nimetab, kuulub ta väliskomisjoni, Moldova, Armeenia ning Venemaa parlamendirühma.
RETSEPTID
1 eelroog: Laisa krabipüüdja kotlett väikese ingveri ja muu heaga
Vaja läheb:
krabinuudlid
küüslauk
ingver
koriander
tšilli
kalakaste
Kaste:
granaatõunasiirup
tabasco
koriander
till
Valmistamine: sega ained mikseris, vormi kotletikesed ja paneeri neid riivsaias
2. eelroog: Katja apelsini-tomati pohmakasupp
Vaja läheb:
apelsin
marineeritud küüslaugu varred
päikesekuivatatud tomatid
ingver
basiilik
tabasco
purustatud tomat
kanapuljong
vesi
apelsinipipar
piri-piri
Valmistamine: haki ained ja kuumuta pannil. Lisa juurde apelsinimahl ja puljong.
Pearoog: Viilutatud lambakints Bulgaaria peediveini ja ürtidega
Vaja läheb:
lambakints
koriander
küüslauk
rosmariin
adzika
punane vein
sool
pipar
rosinad
loorberileht
puljongiekstrakt
kaneel
suhkur
Valmistamine: maitsesta lambaviilud soola, pipraga. Valmista koostisainetest marinaad ning vala see lambale. Lase seista ca 2 tundi, pruunista ja lase haudepotis haududa kuni liha on pehme.
Magustoit: Kirju mäger, kes tahtis olla koer
Vaja läheb:
küpsised
sarapuupähklid
kuivatatud jõhvikad ja mustikad
või
kondenspiim
Valmistamine: sega kõik ained kokku, vormi pätsikesed, aseta need fooliumis külmkappi kuni serveerimiseni.