«Õhtusöök viiele» retseptid: Juku-Kalle toidud viivad keele alla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Christo Neemre

Reedel võõrustas saates «Õhtusöök viiele»  külalisi Juku-Kalle Raid.

Juku-Kalle Raid (38) on skandalist, tele- ja trükiajakirjanik, luuletaja, ajalehe KesKus peatoimetaja ja käesoleva Riigikogu kooseisu liige. Ta on avaldanud luulekogud «Maailmamäng»ja «Hõikelein»ning koos teiste luuletajatega kogud «Õigem Valem»ja «Enamvähem», kuid rohkem tuntakse teda skandaalsete tegude ja ütlemiste poolest.

Juku-Kalle oli üks peategijatest 2005. aasta särgiskandaalis, kui T-särk kirjaga «Kommarid ahju», viis toonase kaitseministri tagasiastumiseni. Uuemast ajast mäletab enamik inimesi Juku-Kalle sõnavõttu teemal, et Eestisse saabub demokraatia siis, kuid Yana Toom saab kuuli pähe. Riigi- või friigikogus, nagu Juku-Kalle seda ise nimetab, kuulub ta väliskomisjoni, Moldova, Armeenia ning Venemaa parlamendirühma.

RETSEPTID

1 eelroog: Laisa krabipüüdja kotlett väikese ingveri ja muu heaga

Vaja läheb:

krabinuudlid

küüslauk

ingver

koriander

tšilli

kalakaste

Kaste:

granaatõunasiirup

tabasco

koriander

till

Valmistamine: sega ained mikseris, vormi kotletikesed ja paneeri neid riivsaias

2. eelroog: Katja apelsini-tomati pohmakasupp

Vaja läheb:

apelsin

marineeritud küüslaugu varred

päikesekuivatatud tomatid

ingver

basiilik

tabasco

purustatud tomat

kanapuljong

vesi

apelsinipipar

piri-piri

Valmistamine: haki ained ja kuumuta pannil. Lisa juurde apelsinimahl ja puljong.

Pearoog: Viilutatud lambakints Bulgaaria peediveini ja ürtidega

Vaja läheb:

lambakints

koriander

küüslauk

rosmariin

adzika

punane vein

sool

pipar

rosinad

loorberileht

puljongiekstrakt

kaneel

suhkur

Valmistamine: maitsesta lambaviilud soola, pipraga. Valmista koostisainetest marinaad ning vala see lambale. Lase seista ca 2 tundi, pruunista ja lase haudepotis haududa kuni liha on pehme.

Magustoit: Kirju mäger, kes tahtis olla koer

Vaja läheb:

küpsised

sarapuupähklid

kuivatatud jõhvikad ja mustikad

või

kondenspiim

Valmistamine: sega kõik ained kokku, vormi pätsikesed, aseta need fooliumis külmkappi kuni serveerimiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles