Tuju kehv? Muuda oma kõnnakut!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pea kõik meie käitumise juures võib mõjutada seda, kuidas end tunneme. Kui soovid hetkega tuju tõsta, proovi muuta midagi sellist, mida tavaliselt ei märkagi – näiteks seda, kuidas ruumi ühest otsast teise kõnnid.

Inimesed kõnnivad peamiselt kuuel erineval moel, kirjutab Daily Mail. On neid, kes astuvad suurte sammudega kergelt põrkudes ning lasevad oma kätel vabalt ette ja taha kiikuda. Lohistajate sammud on aga lühikesed ja kõndides on nende õlad längus. Psühholoog Sara Snodgrass Florida Atlantic ülikoolist tahtis teada, kuidas kõnnak inimese tuju mõjutab. Uurides erinevate kõnnakute mõju, leidis ta, et esimesena kirjeldatud kõnnistiili seostatakse õnnetundega, kuid teisena kirjeldatud kõnnakut seostatakse kurbusega.

Katsealustele tõi teadlane ettekäändeks, et uurib füüsilise aktiivsuse mõju südametööle ning palus neil ühel ja teisel moel kolm minutit kõndida. Osa katsealustest kõndisid niisiis suurte sammudega, lastes kätel vabalt liikuda ja hoidsid nina püsti. Teised lohistasid kõndides jalgu ning vaatasid maha.

Hiljem paluti osalistel teada anda, milline nende tuju on. Hoogsat kõnnakut proovinud inimesed tundsid enda rõõmsa ja õnnelikuna.

Kuus peamist kõnnakut

Kerge põrkega suured sammud, käed vabalt kiikumas.

Mulje: enesekindel, iseseisev, edukas.

Väiksed sammud, sissepoole pööratud varvastega, längus õlad.

Mulje: tasane ja lohakas.

Varbad väljapoole suunatud, keha liigub küljelt-küljele.

Mulje: impulsiivne, iseseisev, sarmikas.

Lühikesed, kuid rasked sammud.

Mulje: ebasõbralik ja vihane.

Lühikesed ja pepsid sammud.

Mulje: ebakindel ja alluv.

Õlad taga, puusad õõtsuvad.

Mulje: osavõtmatu, ei usu endasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles