Galerii: Genka ja Raju sportlased doonorlust populariseerimas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus muusik Genka ja Raju sportlaste ühisel eestvedamisel üle-eestiline doonorluspäev «Raju doonoriks!». Doonorlust ja võitlussporti populariseeriv kampaania viidi läbi juba neljandat korda ning üle kogu Eesti külastas verekeskuseid sel päeval rohkem kui 200 inimest.

«See on väga hea tulemus,» kommenteeris tegusat päeva Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. «Samas vaimus projektiga jätkates suudame iga kampaaniaga aina enam inimesi doonorluse juurde tuua.»

«Vere annetamine näitab hoolivust meid ümbritsevate abivajajate vastu ja mul on hea meel, et keegi on võtnud korraga ette kahe tähtsa teema – spordi ja tervise – meelelahutusliku teadvustamise käimasoleva projekti kaudu,» rääkis üritusest Eesti räppar, kampaanias osalev Henry Kõrvits ehk Genka. «Eestlaste hoiakud võitlusspordi suhtes on sageli ekslikud, tegelikult on võitlusspordiga tegelejad täiesti normaalsed inimesed nagu kõik teisedki,» lisas Kõrvits.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp kiitis kampaania algatanud Raju meeskonda ja kõiki doonoripäeval osalenuid: «Usun, et võin kõikide Eesti verekeskuste nimel rääkida ja öelda, et spordi ja doonorluse sidumise üle on meil alati suurim heameel. Võitlusspordiga tegelejad teavad, et, treeningute üheks alustalaks on lugupidav suhtumine oma vastasesse. Läbi võitluskunsti õpitakse hoolivust ja headust, ning pole imestada, et Raju liikmete hulgas on palju neid, kes soovivad aidata ja head teha. Loodetavasti saame üheskoos ka edaspidi erinevaid inimesi erinevatelt elualadelt kokku tuua heategemise ja spordi juurde.»

Doonorluspäevast sai osa võtta kõikides Eesti verekeskustes – Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Kohtla-Järvel. Tallinnas oli võimalik verd loovutada ka Westholmi Gümnaasiumis, kus koostöös Tallinna sportliku vabavõitluse klubiga 3D Treening korraldati meeleolukas üritus koos võitlussporditreeningute ning meelelahutuslike atraktsioonidega.

Heategevuskampaania kohta saab lähemalt lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles