Suhted, mis teevad südamele head, ehk kuidas luua omale unistuste elu

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Psühholoogiline nõustaja ja hüpnoterapeut Elina Kirt kirjutab portaalis teraapia.com, millised on energeetilised seadused ja kuidas neid tundes enda ellu rohkem armastust tuua.

Kas igatsed suhete järele, mis tervendavad südant ja annavad võimaluse tugevama ühenduse loomiseks? Teadmised energia liikumisest võivad transformeerida su võime ehitada üles positiivseid suhteid, ennetada üksindust ja lõpetada väsimuse. Tehes allpool nimetatud lihtsaid energeetilisi muudatusi, saad tõmmata häid asju enda ellu.

Esimene energeetiline seadus (peenenergia liikumise seadus) - me tõmbame ligi seda, mis me ise oleme

Mida positiivsemat energiat me välja anname, seda enam sama vastu saame. See töötab nii: armastus tõmbab su ellu armastust. Kibestumine tõmbab kibestumust. Kirg tõmbab kirglikkust. Raev tõmbab raevu. Nagu lapsed ütlevad: «Kes teisele teeb, see ise on». Täpselt nii ongi.

Kõigepealt pane tähele positiivsust endas ja mida see sinu jaoks loob, ning ma ei mõtle siinkohal käitumist ega suhtumist. Vaata pindmise taha. Ära muretse, kui oled väga kaugel positiivsusest. Tegu on arenguga. Mõtle sellele, mida väärtustad enim nii endas kui teistes ja alusta selle oma ellu tõmbamist. See seadus töötab laitmatult, kui oled enda vastu aus.

Ideeks on luua vastastikuselt toimivaid ühendusi, mitte võita populaarsusvõistlust. Loomulikult tekitab teistele meeldimine hea tunde. Kuid olen näinud seda vajadust muutumas sõltuvuseks. Järgmine harjutus aitab sul suurendada su väljaantavaid positiivseid signaale. 

Tuvasta oma parimad omadused ja alusta nende maailmale projitseerimist. Enne uute inimestega kohtumist või tähtsatele üritustele minekut tunnusta ennast. Võid mõelda nii: «Ma ei keskenda oma tähelepanu ebakindlusele vaid oma tugevustele, nagu näiteks tundlikkus, kaastunne või huumor. Ma tunnen ja usaldan enda positiivset energiat. Ma kasutan mootorina oma hingejõudu». Selliselt selektiivselt valides saad asetada parimad osad endast esiplaanile ja keskmesse. Nii hakkavad nad looma seda, mida soovid.

Teine energeetiline seadus - intuitsioon selgitab välja õiged valikud

Suhted on keerulised, nad võivad olla väga segased isegi siis, kui silmad on lahti. Oleme harjunud tegema järeldusi selle põhjal, mida näeme (arvame): kui kena teine tundub olevat või kuidas olukord näib paberil. Kuid muutust loovad energeetilised hoovad toimivad sügavamal: selleks, et panna need sinu jaoks õiges suunas tööle, tuleb arvestada ka teiste koostisosadega. Austa oma sisetunnet (intuitsiooni) suhete osas ja tuvasta need, mille osas tunned sügavamat sobivust.

Selget pilti võib sageli ähmastada ärevus või intensiivne seksuaalne meeldivus. Kui see on nii, siis aeglusta tempot suhtlemises kuni momendini, mil oled võimeline kuulatama taas oma intuitsiooni.

Häälestu. Vali selline suhe või situatsioon, mis vajab selgust – võibolla oled segaduses mõnest sõbrasuhtest või reisiplaanist. Lõdvestu ja lase see läbi oma intuitsiooni ja tunnetuse: kuidas end selles suhtes tunned? Kas tunned end häirituna või hoopis energiliselt ja turvaliselt?

Tegutse sisetunde järgi. Ebakindlus, ego, iha/himu või jonn võivad varjutada hindamisvõimet. Kui tunned end energiliselt, positiivselt, siis alusta võimaluste uurimist. Kui signaalid on segased või vastandlikud, siis ära hetkel reageeri või vähemasti oota mõnda aega. Kui kõik tundmused on negatiivsed, siis leia endas julgus astuda minema, hoolimata sellest, kui ahvatlevad need valikud võivad olla. Seejärel vaatle, kuidas sellisel moel energeetiline kuulatamine juhib sind kõige mahlakamate võimalusteni. Kannatlikkust kroonib edu. 

Kolmas energeetiline seadus - inimestes parima nägemine väestab neid

Selle asemel, et reflektiivselt rõhutada halvimat teises inimeses või olukorras, võid valida positiivsete kvaliteetide väestamist. Asi ei tööta meeldida püüdes, kena olles, olukorda siludes, poliitiliselt korrektne olles, hoiatavaid intuitsioonisignaale ignoreerides või silma kinni pigistades kellegi varjukülgede suhtes, ärakasutamist mahendades. Eesmärk on kaevata kulda positiivsetes mõlemaid osapooli jõustavates suhetes ja õhutada kommunikatsiooni rasketes suhetes.

Areng toimub meis siis, kui saame tunnustatud meie heade külgede osas. Nii kogeme peegeldust. Kui soovid loovat ühendust kellegagi, siis märka tema heade omaduste varasalve. Ütleme näiteks, et kolleeg on nipsakas. Tea, et õnnelikel inimestel ei ole vaja negatiivselt käituda. Selle asemel, et vastata talle samaga, suuna energia ümber, kommenteerides tema võimekust teha pikki töötunde või tema maitsekust riietumises. Kasutades sellist suunatud lähenemist nädala, samuti tehes alljärgnevaid harjutusi, võid märgata energeetilise resonantsi muutust nii endas kui teistes.

· Ütle vähemalt kahele inimesele midagi, mis sulle neis meeldib ja mille osas oled tänulik.

· Kohanda oma suhtumist. Veeda pärastlõuna kõikide teel kohatavate inimeste positiivsete omaduste märkamises.

· Tunnusta inimeste võimeid/võimekust.


Neljas energeetiline seadus - südamest andmine loob küllust

Andmine/jagamine peab looma tegijale hea tunde. Kui see ei ole nii, siis on midagi valesti. Andmine südamest  hea tundega avardab võimet olla hoolivam – andes rõõmust midagi vastu ootamata. Vastupidiselt, kaassõltuvuslikul andmisel jookseme energiast tühjaks - see on tegu ajendatuna kohustusest ja ootustest ning tekitab märtrikompleksi. Lõpuks jätab tunde, nagu oleks tühjaks tõmmatud, ärakasutatud, teiste poolt tänamatu.

Soovi jagada põhjustel, mis suurendavad head tunnet, mitte võttes kohatut vastutust teiste eest. Järgnevad strateegiad aitavad luua külluslikult heaolutunnet nii endale kui teistele. Kui jagad midagi avatud südamest, siis sinu elujõud kasvab.

Jaga spontaanselt. Iga kord, kui tunned andmiseks impulssi, kasvõi lihtsaid tänuavaldusi sõpradele või kolleegidele: küünal, roosiõis, väike taimeke, münt tänaval kerjavale kodutule või naljakaart ülemusele. Jagamine ei pea olema esemeline, piisab heast sõnast väljendatuna hea tundega. Kuula oma intuitsiooni nõuandeid ja tegutse.

Anna anonüümselt. Aita vanainimene üle tee, hoia liftiuksi lahti, et kiirustaja jõuaks sisse või tee kellelegi head, ilma temale teada andmata. Sellised heateod avardavad ja valgustavad su energiavälja ning hakkavad tõmbama headust sulle tagasi.

Kasuta neid seadusi selleks, et avardada oma elu võimalusi, kasvatada headust iseendas ja tunnetada oma hingesuurust. Empaatiliselt ütle «ei» kõigele, mis ei tule otse südamest. Rõõmusta iga edumomendi üle ja tunnusta end alati. Ära peta ennast hüpates liiga kiirelt järgmise ambitsiooni rüppe. Selle asemel väärtusta igat väiksematki õnnestumist. Selline ongi positiivse elamise kunst. Tundub lihtne? Proovi järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles