Selgusid suvise rock-ooperi «Ruja» osatäitjad

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel suvel saavad Ruja esimuusikud Rein Rannap (vasakul) ja Urmas Alender taas kokku – sedapuhku teatrilaval, kus neid kehastavad Priit Võigemast (vasakul) ja Sergo Vares. Rujast jutustav rokk-ooper elustab 70ndate menubändi loo.
Sel suvel saavad Ruja esimuusikud Rein Rannap (vasakul) ja Urmas Alender taas kokku – sedapuhku teatrilaval, kus neid kehastavad Priit Võigemast (vasakul) ja Sergo Vares. Rujast jutustav rokk-ooper elustab 70ndate menubändi loo. Foto: Arhiiv / Liis Treimann / Tiina Kõrtsini/SL Õhtuleht

Vanemuise teatri suvelaval augustis esietenduvas

rock

-ooperis «Ruja» kehastab Urmas Alenderit Teatri NO99 näitleja Sergo Vares ja Jaanus Nõgistot Risto Kübar samast teatrist, Rein Rannapit Priit Võigemast Tallinna Linnateatrist ja Margus Kappelit Arno Tamm Viljandi Kultuuriakadeemiast.

Teistes osades astuvad suvel lavale Evelin Pang Tallinna Linnateatrist, Margus Prangel Eesti Draamateatrist, vanemuislased Aivar Tommingas, Eva Klemets, Martin Kõiv, Laura Peterson, Ragne Pekarev, Markus Luik ja Robert Annus, samuti Tõnis Mägi. Lavastuses osalevad teatri sümfooniaorkester, bänd, ooperikoor ja tantsijad.

Eesti algupärane rock-ooper põhineb legendaarse rockansambli Ruja lool ja loomingul. Libreto autorid on Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper, lavastaja Tiit Ojasoo ja kunstnik Ene-Liis Semper. Helilooja ja lavastuse konsulant on Rein Rannap, muusikaline juht ja dirigent Erki Pehk ning valguskunstnik Palle Palme Rootsist.

«Olen väga üllatunud ja õnnelik, et viisid ja sõnad, mis algselt olid mõeldud kõlama ju vaid päevakajaliselt, kõnetavad kuulajat ikka veel,» rääkis helilooja ja Ruja muusik Rein Rannap.

«See, et Ruja lugu võiks lahti rulluda lavalaudadel, on olnud mu ammune soovunelm, kuid Vanemuine jõudis selle plaanini täiesti iseseisavalt.»

«Kui Vanemuise teatri abiga raiutakse Ruja looming rockooperiks, siis pakub see kunstilist naudingut küllap paljudele,» ütles Vanemuise teatrijuht Paavo Nõgene.

«Ruja-kaasaegsetel on oivaline võimalus taaskohtuda oma noorpõlvemuusikaga, praegustel noortel seisab aga võibolla ees muusikaline avastus, mis raputab nende maailma päris korralikult.»

Ruja-teemaline rock-ooper esietendub 15. augustil 2008 Vanemuise vabaõhulaval. «Rujaga» antakse kokku vaid kaheksa etendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles