Mütsigalerii: mood hakkab pähe!

, Hooaeg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sügismoe kõige tähtsam osa asub ootuspäraselt ka kõrgeimal positsioonil – peas otseloomulikult! Kui sinus põksub stiilikuninganna süda, siis kirjuta endale märkmepaber esikupeeglile ja pea meeles ainsat moereeglit – tänavu on ilma peakatteta väljaminek surmapatt.

Moes on sel aastal vaimustavalt palju lahedaid peakatteid, niisiis tasub peakatetega tutvust teha ka neil, kes pole seni end mütsikandjate sekka arvanud. Kuid mütside kandmise poolt räägib hulk muidki kaalukaid argumente.

Esiteks efektsus – põnevat komplekti ilma intrigeeriva peakatteta on vähemalt viis korda keerukam kokku panna. Samas piisab vaid ainsast kiftist kübarast ja ka mullune mantel näeb viks ja viisakas välja.

Teine argument on stiil – elegantne kaabu teeb su daamiks, barett peeneks pariisitariks, kootud müts vahvaks naabritüdrukuks ja karvamüts lisab metsiku maadeavastaja või bojaaritari pitseri. Mänguvõimalusi kui palju! Ning iga peakatet saab vähemalt kümnel eri viisil pähe panna, mis võimendab kandja isikupära.

Kolmas on praktiline väärtus. Palja peaga ringilippamine rikub juukseid, toob nohu kallale ja ajab inimese külmetama ka siis, kui ta muidu on kubujussina rõivastatud. Pea kaudu eraldub kõige enam soojust – see on fakt. Ja veel üks mõtlemapanev tähelepanek – kõige rohkem mütsipõlgureid on meeste seas. Kas pole mitte huvitav kokkulangevus, et just külma kliima elanike ridades on meeste hulgas kõige enam ka ilma juusteta selle? Kui hõredad juuksed pole just su eluunistus, siis kähku müts pähe!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles