Cirque du Soleil tuleb taas Eestisse!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailmakuulus Cirque du Soleil Tallinnas
Mailmakuulus Cirque du Soleil Tallinnas Foto: Jelena Rudi

3. - 6. aprillini 2013. a. esineb taas Tallinnas, Saku Suurhallis maailmakuulus CIRQUE DU SOLEIL, kes toob esmakordselt Eestisse enda visiitkaardiks saanud show ALEGRIA. Cirque du Soleil annab Tallinnas vaid viis etendust.


Cirque du Soleil’l on kokku 21 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides, nagu näiteks Las Vegases, New Yorgis, Tokyos, Macaus, ning teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Tallinnasse toob seekord Cirque du Soleil salapärase ja lummava show ALEGRIA.

 

Esimest korda esines Cirque du Soleil’ trupp Eestis 2011. aasta lõpus

Saltimbanco etendusi Tallinnas, Saku Suurhallis käis vaatamas 28 tuhat inimest. BDG Musicu peapromootori Eva Palmi sõnul on Alegria show järgmine loogiline samm tutvumaks Cirque du Soleil’ muinasjutulise maailmaga.

«Saltimbanco etendus Tallinnas oli väga hea algus neile, kes polnud varem ühtegi Cirque du Soleil’ showd näinud. Värviline, uskumatult kaasahaarav, täis inimlikkust ja kütkestavat muusikat Saltimbanco andis suurepärase ülevaate sellest, mida hõlmab endas Cirque du Soleil,» kommenteeris Palm

«Pärast nähtud etendust võis publik mõista, miks peetakse Päikesetsirkust maailma tsirkusekunsti absoluutseks tipuks. Meie inimesed teavad nüüd väga hästi, millist suurejoonelist ja kõrgkvaliteetset meelelahutust kogu perele Cirque du Soleil’lt oodata.»

«Samas peab mainima, et iga Cirque du Soleil’ etendus on erinev ning igas shows on kokku põimitud ühtne terviklik lugu, mida jutustatakse läbi erinevate karakterite, muusika, originaalsete kostüümide, koreograafia ja muidugi ahhetama panevate trikkide», ütles  Palm.

«Seda ka Alegria puhul, mis on absoluutselt teine etendus, kuid samas seob kokku kõik Cirque du Soleil’ etenduse elemendid ning seda veelgi suurejoonelisemalt kui Saltimbanco».

 

Alegria on klassikaline Cirque du Soleil’ tsirkuselavastus

See on saavutanud rahvusvahelise menu ja võlunud kogu maailmas üle kümne miljoni vaataja meeli ning millest võtab osa 55 artisti 15 riigist. Alegria tähendab hispaania keeles vaimustust, rõõmu ja juubeldamist.

Baroki- ja ooperihõnguline show paistab silma toretsevate kostüümide, elavas esituses originaalmuusika ja detailirikka lavakujundusega ning pakub atleetlikkust ja artistlikkust ülistavat imelist vaatemängu. Elegantsetes, pea ebamaistes etteastetes demonstreeritakse muljetavaldavat osavust, jõudu ja kiirust.

 

Kaks ja pool tundi kestval (vaheajaga) etendusel saab näha hingetuks võtvaid akrobaatikatrikke

Sealhulgas ka dramaatilist ja ühtaegu sensuaalset etteastet rippkangidel ning hulljulgete õhuakrobaatide kartmatuid hüppeid püüdjate haardesse enam kui 12 meetri kõrgusel lava kohal.

Alegrias on ka ruumi Conga trummide saatel esitatavatele ohtlikele rütmikatele tantsunumbritele, kus artistid vibutavad enda ümber leegitsevaid nugasid.

Batuutidel, mis ilmuvad justkui võluväel lavapõrandasse, kantakse ette energiast pakatav ülitempokas vaatemäng elegantsete sünkroonsaltode ja koreograafiliste kujunditega.

«Vene kangide» numbris sooritavad artistid muljetavaldava kiirusega ahhetamapanevaid kukerpalle ja pöördeid, ning maanduvad 10 sentimeetri laiustel kangidel, mis toetuvad kandjate tugevatele õlgadele.

Läbi õhu lendlev ja akrobaatilisi imetükke tegev virtuoos näib oma jõulisuse ja graatsiaga trotsivat Maa külgetõmbejõudu ja mõistuse loogikat, kasutades meisterlikult ära venivaid benji-köisi ja jõudu nõudvaid võimlemisrõngaid.

 
Alegria show on visuaalselt äärmiselt nauditav

Etenduses kasutatakse enam kui neljasajast osast koosnevaid imeilusaid kostüüme, mis on valmistatud värviküllastest kangastest ning käsitsi kaunistatud pitside, sulgede, litrite ja kalliskividega, meenutades toretsevaid riideid, mida kanti kunagi Versailles’ ja teiste Euroopa kuningalosside õukondades.

Muljetavaldav on ka Alegria lavakujundus, mida kroonib hiiglaslik kuppel ning kus kõrguvad stiliseeritud sambad ja balustraadid. Show valguskujundus loob nostalgilise atmosfääri - justkui 17. sajandi tantsusaalis.

 
Muusikal on Alegria etendustel väga suur roll

Särtsakas ja tundeline helikujundus ühendab džässi ja poppi, tangot ja klezmer’it. Koos tsirkusetrupi liikmetega laval olev live-bänd järgib lavategelaste liikumist ja muusika kõlab tegevusega sünkroonis.

Alegria etenduse muusikat sisaldav album on Cirque du Soleil’ kogumikest nõutuim plaat – üle maailma on seda tänapäevaks müüdud juba üle poole miljoni eksemplari.

Helilooja René Dupéré poolt spetsiaalselt selle show jaoks kirjutatud originaalmuusika on nomineeritud ka Grammy auhinnale.

 

Alegria on midagi enamat kui lihtsalt tsirkuseetendus!

See on kaasakiskuv ja kordumatu elamus, mis kütkestab igas eas vaatajaid. Alegria on salapärane ja lummav tipptasemel akrobaatiline vaatemäng kogu perele!

 

«Cirque du Soleil on omaette maailmaklass. Ja ma olen väga nõus nendega, kes ütlevad, et nähes korra Cirque du Soleil’ showd tahad sa neid veel ja veel vaadata. Olen veendunud, et Eesti publik ootab Alegria etendusi Tallinnas suure huviga,» lisas Eva Palm.

 

Maailmakuulus CIRQUE DU SOLEIL annab Tallinnas, Saku Suurhallis vaid viis etendust alates 3. aprillist 2013.

 

Etenduste ajad:

3. aprill (kolmapäev) ESIETENDUS

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

 

4. aprill (neljapäev)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

 

5. aprill (reede)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

 

6. aprill (laupäev)

kell 15:00 (uksed avatakse 15:00)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

 

Alegria etendus kestab kokku 2,5 tundi, kuhu mahub vahele 30 minutiline vaheaeg.

 

Cirque du Soleil (Päikesetsirkus) loodi 1984. aastal Kanadas Guy Laliberté ja noorte tänavaesinejate trupi poolt väga lihtsal eesmärgil – lõbustada publikut, näha maailma, ning ise sellest kõigest rõõmu tunda. 

Tänaseks on ettevõttel 5000 töötajat, kelle hulka kuulub enam kui 1200 artisti 50 erinevast riigist. Cirque du Soleil on toonud imetlust ja rõõmu sajale miljonile pealtvaatajale 300 linnas viiel mandril.

 

Piletid Cirque du Soleil’ Alegria Tallinna etendustele hinnaga alates 29 eurost tulevad müügile laupäeval, 8. septembril ainult Ticketpros - internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Lastele kehtivad soodushinnad.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles