Nõmme Kalju avab maagilisel kuupäeval inspiratsioonikeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju avab inspiratsioonikeskuse.
Nõmme Kalju avab inspiratsioonikeskuse. Foto: Nõmme Kalju

Nõmme Kalju jalgpalliklubi avab maagilisel kuupäeval 21.12.12, mil ühed kuulutavad maailma lõppu, teised uue ajastu algust, Arigatos inspiratsioonikeskuse Kalju Mängude Maja.

Peatselt Arigatos avatav Kalju Mängude Maja kannab endas Eesti ühe vanima jalgpalliklubi, Nõmme Kalju identiteeti. Ligikaudu 2000-ruutmeetrisel pinnal tegutsema hakkav Nõmme Kalju inspiratsioonikeskus hõlmab endas väga erinevaid lastele suunatud tegevusi ja kannab hüüdlauset – «Võitjate kogemus».

Arigato on alati olnud koht aja veetmiseks koos pere ja lähedastega. Avatav Kalju Mängude Maja on veel üks samm selle suunas, et Arigatos leiaks sportlikku tegevust nii suur kui väike.

«Meile meeldib Nõmme Kalju lähenemine ja läbi tiheda koostöö loodame tuua spordi juurde rohkem lapsi ja täiskasvanuid, et nakatada kõiki tervislikke eluviisidega,» sõnas Arigato spordiklubi juhataja Denise Hanschmidt.

Nõmme Kalju jalgpalliklubi uus projekt – Kalju Mängude Maja – on võtnud endale eesmärgiks eelkõige inspireerida väikeseid poisse ja tüdrukuid, õpetades neile läbi erinevate mängude võitjate kogemust. Tähelepanu suunatakse ka lapsevanematele, kelle käe all kasvavad meie tulevased võitjad.

Võitjate kogemust antakse edasi nii inspiratsioonikeskuses endas kui ka selle sisekujunduses, kus Nõmme Kalju kõnetab oma külastajaid läbi intensiivse, kuid samas range roosa maailma. Üheks Nõmme Kalju iseloomulikuks elemendiks on jalgpalliklubi unikaalsed ja hästi eristuvad värvid. Roosa, must ja valge moodustavad haruldase värvikombinatsiooni, mida on lihtne meelde jätta ja saab seostada ainult Kaljuga.

Keskusest leiavad lapsed põneva mängutoa, kus hullata ja pidada sünnipäevasid, toimuma hakkavad teatrietendused, lastediskod, jalgpalli-, võitluskunstide- ja tantsutreeningud ning muud huviringid.

Lisaks avatakse inspiratsioonikeskuses kaasaegne virtuaalmängude saal, laste ronimisrajad, batuudid, Nõmme Kalju ajalugu kajastav näitus, jalgpalliklubi fännitoodete pood, jalgpalli (futsali) siseväljak ja palju muud huvitavat. Kalju Mängude Maja alla kuulub veel lastele mõeldud jalgpalli kunstmuruväljak ja rannaspordikeskus.

Nõmme Kalju jalgpalliklubi annab oma inspiratsioonikeskuses mängude kõrvalt erineva tasemega noortele võimaluse õppida jalgpalli alustõdesid. Kuid vähem oluline ei ole ka see, et lapsed saavad eluliselt olulise elukogemuste õppetunni, mis on seotud suhtumise, käitumise, kommunikatsiooni, distsipliini, entusiasmi, ausatel reeglitel põhineva mängu ja tervislike eluviiside kasulikkusega ning mis aitab neid tulevikus nii jalgpalliväljakul kui ka väljaspool seda.

«Tahame teha Nõmme Kaljust meistriteose, olla unikaalsed ning luua ajaloolisest jalgpalliklubist rahvusvahelise identiteediga respekteeritud organisatsioon, mis töötab ühtse meeskonnana tipptulemuse nimel,» kommenteeris jalgpalliklubi juht Kuno Tehva. «Oleme aastaid pingutanud, et luua Nõmme Kaljust tugeva identiteediga bränd ning uus Kalju Mängude Maja projekt on vaid üheks järjekordseks sammuks meie pikal teel. Loodav inspiratsioonikeskus on Kalju noortetöö lahutamatuks osaks ja pilootprojekti edu korral kavatseme sarnaseid keskuseid avada ka teistes kohtades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles