Türi kino avab taas uksed

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiutajateküla Lotte
Leiutajateküla Lotte Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval kell 18 alustab Türi kultuurimaja vastremonditud kammersaalis taas tööd kino.


Türi kultuurimaja kultuuritöö spetsialist Andris Avamere selgitas, et kultuurimaja kammersaal näeb nüüd välja nüüdisaegsem ja on multifunktsionaalne.
See tähendab, et lisaks filminäitamisele on võimalik korraldada seal ka akustilisi ja helindatud kontserte, teha koolitusi ja konverentse. Saali varustusse kuulub nüüdisaegne heli-, valgus- ja konverentsitehnika. Istekohti on 150.


Kinoseadmed muretses kultuurimaja kultuuriministeeriumi programmi «Kino tuleb tagasi» kaudu. Kinol on ekraan suurusega viis korda seitse meetrit ja Dolby Surround 5.1 helisüsteem.
Türi kultuurimaja direktor Ülle Välimäe ütles, et esialgu pole kavas hakata korrapäraselt filme näitama, sest hoone vana osa on remondis. «Ehituse ajal ei saa kaht majapoolt korraga kasutada, seepärast on keeruline pakkuda nn täisteenust,» põhjendas ta.


Välimäe lisas, et kindlasti saab uute võimalustega kino külastada kevadpealinna ürituste ajal temaatilistel filmiõhtutel. Esimene filmiõhtu ja -öö koostöös Kinobussiga juba avamispäeval, 21. märtsil.
Kell 19 näevad lapsed populaarset joonisfilmi «Leiutajateküla Lotte», kell 21 linastub muusikafilm «Georg» ja kell 24 seto laulikut Taarkat kujutav kultusfilm «Taarka».
«Selliseid filmiõhtuid mahub kevadpealinnaga seotud sündmuste kavva neli: 25. aprillil näitame loodusfilme, 23. mail muusikafilme ning 1. juunil, noortepäeval, laste- ja noortefilme,» lisas Välimäe.


Filmide hankimisel teeb Türi kino koostööd Kinobussi ja Tallinnfilmi ning Matsalu loodusfilmide festivaliga.
Välimäe sõnas, et kino alustab täismahus programmi siis, kui kultuurimaja uuendustööd on lõppenud, juurdeehitis valmis ja kasutusel on kogu maja.
Türi abivallavanem Enn Mäger kinnitas, et kultuurimaja ehitustöödega on kavas lõpule jõuda veel tänavu, seejärel kulub paar kuud maja sisustamisele ja tehnika häälestusele. «Loodame, et aprillis 2010, kui Türi kultuurimaja tähistab avamise 50. aastapäeva, saab maja külastajaid vastu võtta juba täies ilus,» ütles ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles