Näitleja Bruce Willis astub Apple'i vastu kohtusse

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruce Willis
Bruce Willis Foto: SCANPIX

Bruce Willis valmistub Apple’i vastu kohtusse minema, et selgitada, kellele kuulub näitleja suur digitaalne muusikakogu pärast tema surma.

Willis (57) tahab «laadungi» muusikat jätta oma tütardele Rumerile, Scoutile ja Tallulah’le, kirjutab The Sun.

iTunes’i lepingutingimuste all on kirjas, et kliendid rohkem «laenavad» laule kui et päriselt omavad neile mingeid õigusi.

Kokkuvõtvalt - igasugune muusika, mis on selle omaniku valdusesse digitaalsel kujul kogunenud, on pärast tema surma väärtusetu.

Willis on palunud oma nõustajatel valmistada ette eelnõu, mis kaitseks tema allalaaditud vara, (mis väidetavalt sisaldab klassikuid Beatles’itest kuni Led Zeppelinini) et lepingutingimustest mööda vaadata.

Näitleja on ka astumas samme, mis tagaksid allalaadijate õigused nende valduses olevale digitaalsele varale.

Apple’il on õigus ka külmutada klientide kontosid, kui selgub, et need peaksid jagama oma faile teiste kasutajatega.

Chris Walton, varahalduse spetsialist Irwin Mitchellis, ütles ajalehele järgmist: «Paljud inimesed võivad olla üllatunud, kui saavad teada, et kõik need laulud ja raamatud, mis nad on ostnud ja mille eest nad on maksnud, ei kuulu tegelikult neile.»

«On rohkem kui loomulik, et nad tahavad need edasi oma lähedastele pärandada,» lisas spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles