Täna 15 aastat tagasi hukkus printsess Diana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks viimaseid pilte printsess Dianast
Üks viimaseid pilte printsess Dianast Foto: SCANPIX

Täna 15 aastat tagasi, 31. augustil 1997. aastal hukkus Pariisis Pont D´Alma tunnelis Briti printsess Diana.

Ta oli autos koos oma elukaaslase, miljonär Dodi al-Fayedi ning autojuht Henri Pauliga.

Pauli juhtud auto sõitis täiskiirusel vastu tunneliposti. Al-Fayed hukkus silmapikselt, printsess Diana jäi ellu, kuid suri hiljem haiglas.

Dodi al-Fayedi isa Mohamed al-Fayed süüdistas 1998. aastal Briti kuninglikku perekonda ning Briti luuret printsessi ja ta poja tapmises.

Kuni 2008. aastani kestnud uuringu kohaselt põhjustas õnnetuse liiga suur kiirus ning autojuhi ettevaatamatus. Väidetavalt põgenesid printsess ja ta kallim neid jälitanud kõmufotograafide eest.

Printsessi mälestuseks püstitati Pariisi Pont D´Alma tunneli juurde mälestusmärk, mis kannab nime «La Flamme de la Liberte» (Vabaduse tuli).

Printsess oli avaliku elu tegelane, kelle hukkumine tekitas maailmas laialdast vastukaja. Ta Londoni kodu, Kensingtoni palee juurde toodi tuhandeid lilli, mälestuskaarte ning süüdati küünlaid.

Printsess Diana matusetseremoonia toimus 6. septembril 1997. aastal Westminster Abbeys. Kuninganna Elizabeth II pidas oma minia auks kõne.

Printsess Diana pojad, printsid William ja Harry kõndisid printsessi sarga taga koos oma isa, prints Charlesi ja vanaisa, prints Philipiga.

Printsess Diana venna, krahv Charles Spenseri sõnul ei vajanud ta õde kuninglikke tiitleid, et olla populaarne.

Printsess on maetud Spencerite perekonna Althorpi mõisa pargis asuva järve saarele, kuhu on püstitatud tema auks ka tempel.

Diana Spencer ja kuninganna Elizabeth II vanim poeg, prints Charles abiellusid 1981. aastal. Nende esimene poeg, prints William sündis 21. juunil 1982. aastal. Teine poeg, prints Harry nägi ilmavalgust 15. septembril 1984. aastal.

Paar läks lahku 1996. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles