Ila vangla avaldas Breiviki kongi fotod

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breiviki kongi kirjutusnišš
Anders Behring Breiviki kongi kirjutusnišš Foto: SCANPIX

Norra pealinna Oslo lähedal asuv Ila vangla avaldas fotod kongist, kus massimõrvar Anders Behring Breivikit kinni peetakse.

Breivik on möödunud aasta 22. juulil toime pandud tapatalgute järgselt enamiku ajast Ila vanglas olnud, edastab mtv3.fi.

Breviki käe läbi kaotas elu 77 inimest, kellest suur osa olid teismelised.

Breiviki kasutuses on lisaks magamiskohale, ka WC ja dušš, kirjutuslauaga nišš, kus on arvuti ning treeningumasin. Sülearvuti on turvanõuete kohaselt laua külge kinnitatud.

Oslo kohus langetab Breiviki üle otsuse homme 24. augustil.

«Oleme valmis Breivikit siia pikaks ajaks paigutama, hoolimata sellest, kas kohus langetab vanglakaristuse või sundravile saatmise otsuse,» sõnas Ila vangla juht Knut Bjarkeid.

Kui kohus otsustab, et Breivik on süüdimatu, saadetakse ta sundravile. Ila vangla teeb koostööd Dikemarki psühhiaatriahaiglaga. Haigla vastutakse siis Breviki ravi ning vangla ta kinnipidamise ja turvalisuse eest.

Breiviki tabamise järgselt sai Ila vangla korralduse luua massimõrvarile teistest vangidest eraldatud erikinnipidamisala. Selleks tuli teha ümberehitustöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles