Loomaaeda saabub Vene jääkaru

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Tallinna Loomaaias.
Jääkaru Tallinna Loomaaias. Foto: Toomas Huik.

Märtsi lõpus peaks Moskvast Tallinna loomaaeda saabuma uus isane jääkaru nimega Nord, kes hakkab seltsi pakkuma kahele emasele karule.


Loomaaia direktori Mati Kaalu sõnul sõltub jääkaru saabumise täpne aeg sellest, kuidas Moskvas asjad sujuvad, aga suurem bürokraatia olevat juba ühel pool, kirjutas Pealinn.

Pärast isase jääkaru Franzu õnnetut hukku pole loomaaias ühtki isast jääkaru olnudki. On vaid kaks emast, kelle kõrvalpuuri saabuv jääkaru pannakse. «Paneme Nordi emaste kõrvalpuuri ja loodame, et nad harjuvad aprillis omavahel ära. Siis on jooksuaeg ja lootust ehk tulevikus karupoegi saada,» rääkis Kaal

Nord on praegu 7-8-aastane, 30-aastaseks elavate jääkarude kohta parimas eas. Moskvast tuuakse ta ära loomaaia autoga. «Jääkaru on nii suur loom, et talle oleks vaja transpordilennukit. Eestis pole aga lennujaama, kuhu transpordilennukid tohiksid väljastpoolt Euroopa Liitu loomi tuua. Ainus võimalus on Saksamaa, kuid sinna tuleks ju ikka autoga järele sõita,» selgitas Kaal.

Tallinna Loomaaia eelmine isane jääkaru Franz sai surma 2007. aasta sügisel, kui tema süda pärast uinutinoole tabamust üles ütles. Talitaja oli jääkaru puuri ukse lahti unustanud ning Franz pääses sealt välja. Jääkaru puuri tagasi toimetamiseks uimastati ligi 300-kilone loom uinutipüssiga, mille laengule Franzu tervis vastu ei pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles