Kuus asja, mille nimel tasub elus pingutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armastus, töö, edu, sõbrad... millised neist on sinu elus olulisel kohal? Toome teieni kuus olulist asja elus, mille suhtes ei tohiks kunagi alla anda.

Veebileht thoughtcatalog.com reastas kuus tähtsat asja, millele tasuks elus tähelepanu pöörata.

1. Töö, mida naudid

Oluline on tähele panna, et siinkohal ei peeta silmas karjääri. Elame kollektiivse pettekujutelma all, mille kohaselt defineerib meid ainult meie töö. See on aga absurdne uskumus. Kui sul on töö, mis jätab sulle piisavalt vaba aega teiste tegevuste jaoks, ei peaks sa seetõttu häbi tundma.

Tähtis on see, et me ei taandaks end selleni, et töötame kohas, kus tunneme end lõksus olevat ja kindlasti ei peaks laskma teistel enesele öelda, mida me teatud vanuses tegema peaks. Igaüks peaks tegema seda, mis teda õnnelikuks teeb.

2. Armastuse tundmine

Kuigi keegi ei saa garanteerida, et ärkad ühel päeval ning leiad toidupoes juhuslikult oma hingekaaslase, on idee sellest, et läbikukkumiste ja pettumiste tõttu peaksid armastusest täielikult loobuma, kohutav. Muidugi võib üldsus tekitada tunde, et pärast 30-eluaastat langevad naised justkui mingilt kaljult alla ega ole enam armastusväärsed, aga peaksime omale teadvustama, et tegelikult on see suur jama.

Eksisteerib mitmesuguseid armastusi – kõik need väärivad meie aega ja tekitavad imelise tunde – ja kõigil neil puudub «parim enne» kuupäev. Armastusele tuleb avatud olla, hoolimata vanusest.

3. Meeldiva ümbruskonna säilitamine

Isegi kui sa pole suur puhtusearmastaja, tuleks end ümbritsevat keskkonda hoida vähemalt minimaalselt korras. Kõik kohad su kontorist kuni magamistoani muutuvad tunduvalt paremaks ja meeldivamaks, kui võtad kasvõi natukene aega nende korrastamisele.

Ja kui pühendad iga päev mõned minutit asjade korda seadmisele, avastad peagi, et ei olegi tarvis suurpuhastust ette võtta. Maailm tundub palju selgem ja toredam, kui oled oma kodu korda seadnud.

4. Heade sõprade hoidmine

Samuti nagu armastuse suhtes tuleks hoida avatud meelt, peaks meeles pidama seda, et sõpru ei tohi võtta enesestmõistetavatena. Vaid seetõttu, et nad pidevalt su elus figureerivad, ei tähenda, et sa ei peaks neid hindama ja neile oma aega pühendama.

Kui keegi keeldub sinuga aega veetmast, peaksid temaga suhted lõpetama – võta seda kui suhet, mis sind emotsionaalselt ei rahulda. Hea sõber on hinnaline ja tema eest peab hoolitsema.

5. Oma keha

Kui tunned end mugavalt, ei tohiks midagi muuta. Pole tähtis, kas mugavus tähendab sinu jaoks piitspeenikest vööjoont või volüümikat figuuri. Kui tunned end hästi ja hoolitsed oma keha eest (ega valeta enesele selle kohta), ei tohiks keegi sulle öelda, et sa pead end muutma. Kui märkad peeglist, et sulle ei meeldi see, mida näed, ei tähenda see, et peaksid alla andma oma enesekindluse otsinguil.

Kõik inimesed maadlevad sellega, kuidas nad end tunnevad ja välja näevad ja mitte keegi ei tea ideaalsuse saladust, kuid sellest hoolimata võime ju selle poole püüelda. Alati on võimalik natuke tervislikumalt toituda, olla aktiivsem, oma naha eest hoolitseda ja ennast natuke rohkem armastada. Oma keha armastamine ja sellega rahul olemine on pidev ülesmäge liikuv lahing, mis on alati võitlust väärt.

6. Isiklik muutus

Olgu su eesmärk nii kaugel või lähedal kui võimalik, selle poole püüdlemine tekitab meis elus olemise tunde ja peaksime seda alati järgima. Võib-olla pole tulemuseks täpselt see, mida oleme ette kujutanud ja võib-olla ei juhtu see ajal, mil meile sobiks, aga see ei tähenda, et edasi liikumine tuleks lõpetada. Isegi kui arvad, et unistuste rannamaja, ideaalne karjäär või lapse saamine on midagi, mille jaoks sa veel piisavalt hea pole, miks peaksid end takistama selle poole püüdlemast?

Tihti unustame, et suured saavutused tulevad tänu pisikestele sammudele. Peaksime tähistama ka pisiasju elus, mitte ainult suuri eesmärke, mille ühel hetkel saavutame. Elus ei saabu hetke, millal me pole enam võimelised eesmärke saavutama või kujundama end selliseks nagu soovime. Ja sel päeval, kui otsustad, et su unistused on need, mida tahad saavutada, taipad, et iga järgnev samm on astutud õiges suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles