WHO: Süürias on tekkinud ravimite puudus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürias on tekkinud ravimite puudus
Süürias on tekkinud ravimite puudus Foto: SCANPIX

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) teatas, et sõjalise konflikti tõttu on Süürias tekkinud  ravimite puudus.

Ravimite puudumine tähendab seda, et surmade arv kasvab, edastab Reuters.

Enne konflikti toodeti Süürias 90 protsenti vaja minevatest ravimitest.  Nüüd on Süürias ravimite tootmine raskendatud lahingutegevuse, toorainepuuduse, majandussanktsioonide ja kütuse kallinemise tõttu. Mitu ravimitehast on lõpetanud tootmise.

Enamik Süüria farmaatsiatehaseid asuvad Aleppos, Homsis ja Damaskuses, kuid just neist paikades leiavad aset kõige karmimad lahingud Süüria valitsusvägede ja opositsiooniüksuste vahel.

WHO esindaja Tarik Jasarevici sõnul on Süürias puudus eelkõige tuberkuloosi, hepatiidi, diabeedi, kõrge vererõhu ja vähi ravimiseks sobivatest ravimitest.

Samuti ei ole piisavalt neeruhaiguste käes kannatavate patsientide jaoks dialüüsimasinaid.

Süüria tervishoiuministeeriumi andmetel on viimase paari nädala jooksul hävitatud 200 kiirabiautot.

ÜRO teatas juba varem, et paljudes Süüria pankades on raha otsa lõppenud ning suur hulk süürlasi kodumaalt põgenenud. Tööjõu puudus takistab saagikoristust.

Süüriast välismaale põgenenute arv on umbes 124 000 inimest. Süüria siseselt on oma kodudest lahkunud 1,5 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles