Soulfly "Conquer"

Mart Juur
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soulfly "Conquer".
Soulfly "Conquer". Foto: Plaadi esikaas

Max Cavalera on ühte teemasse kinni jäänud ja karjub kogu maailma peale. Cavalera vaenlased on militaristid, kapitalistid ja muud sorti p*rsevestid - seltskond, kellele normaalne inimene nagunii kaasa tunda ei kavatse.


Üldine protest kõige ja kõigi vastu on kindla peale minek stiilis "viska kirves metsa, ehk jääb jänes ette".

Õilis, ent igav. Me teame küll, mis Cavalerat tegelikult vaevab: tema tõelise probleemi nimi on Sepultura. Ta tahaks Sepulturat tappa, kägistada, tagasi saada... mida iganes.

Muusikalises mõttes tuleb Cavalera monomaania Soulflyle kasuks, nagu varasematelgi plaatidel, nii ulatub ka "Conqueri" haare kaugele üle metal'i piiride.

Thrash-bänd, kelle relvastuses leiduvad sitarid, flamenkokitarrid, Egiptuse käristid, huule- ja soolepillid, pole just tavaline nähtus. "Conquer" kõlab eksootiliselt ja eklektiliselt ning nagu paljusid hämara mõistuse sünnitatud asju, kannab albumit ohtlik võlu, mis sunnib end tõsiselt võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles